Monday, May 23, 2011

Hidup Gua Susah Ma, Tuck Oon Thong aaaa :(

Assalamualaikum

kengkadang kite mesti mengalami situasi yg mane kite rase kite je dlm kesusahan.. dah x nmpk da yg ade org laen mungkin lagi susah dari kite.. so, ambillah iktibar dr cerita makcik comel ngan inspektor tuck oon tong ni eh.. :)

Ade la sorang makcik ni, dah lewat nk p interview kerje kt ukm, sbbnye x jumpe tmpt parking.. so, dgn perasaan kesiankan diri sendiri, die pon parking je kete wajalution die kt tpi jln, yg mane kalo nk diikutkan mmg melanggar undang2 ukm.. tp, makcik ni sempat lagi nk meminx belas simpati drpd polis ukm.. die pon tulis kt atas sehelai kertas nih..


so, dgn muke yg riangnye makcik tu p masok interview.. selang 2-3 jam lepas tu, setela interview pon da habeh, makcik tu pon balek la ke kerete die.. nk balek umah la buat pa lagi.. tp, last2 ade gak surat saman tertempek kt windscreen kete die tu..grrr.. bengang la makcik ni, da penat2 tulis surat minx kesian.. haha, tp ade terselit pulak sehelai note kt surat saman tu.. 



last2, makcik tu pon terpakse gak byr saman tu... grrr.. nmpk x, mmg makcik tu dlm situasi yg susah, tp die pon menyusahkan org lain gak... so lps ni susah2 cari parking, gune je la kenderaan awam ehh.. bas kiffah berlambak kt ukm tu haha :)


p/s: nama inspektor tu dpt dari name kedai bwh ni sbnrnye.. oleh sebab skrg ni musim aku berbisnes, so kalo hari x bape nk menjadi, name kedai kitorang btukar la jadi kedai tuck oon thong.. haha tala untung oo ini hali..


18 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

ada gak nama kedai cmtu? haha. kau niaga ape peep? cupcake ye?

zacky ~786~ said...

manyak untung wooo

IdaNurFieyda said...

err..sy rse kat kg sy je ade kedai ubat tuck onn thong..
kg sy kat lenggong, perak..
awak duk lenggong jgk ke???

Aqila Safuan said...

hahaha. seronok berbalas balas surat gituwww. nak buat jugaklepas ni

fadh leyanie said...

haha..situasi kat atas ada betul jugak..kita tak boleh pntingkan diri sendiri..

Black_roses92 said...

haha..mmg la mocek tuh..aiyaa.. 2 2 sme je..

GR said...

kahkah, tak sangka nama inspektor tu wujud.

bantalbucuk said...

haha..sabo jela..patutla ukm banyak pak guard baru..ntah2 yang dulu kena berhenti sebab kesiankan makcik ni kot..hehe

Black Moon said...

hehehe... kenape la mak cik comel tu tulis note mcm tu... ape kata letak no phone dan gambar anak dara comel, mesti lepas punya.. hehehehe :D

peep said...

@aliah_wafa ha'ah cupcake
@ida saye dok bbb la.. ade kwn yg cerite psl kedai tu.. haha :)
@bantal umm ye la kot.. :P
@black xleh tipu berdoseeee haha

budak_baik said...

haha.. kesian mak cik tuh.. tp, padan muke gk.. huahaha

SoutulMujahid said...

muahahaha.. lawak2 xD

iniCERITAdongeng said...

macam kenal je kedai ni.. bukan kat nilai keee ?

peep said...

ntah le.. ade yg kate kt lenggong.. byk sgt kot kedai x untung kt malaysia ni.. haha :)

cik azeya said...

glamour kedai pakcik ni. hehe.

kasturi said...

mak cik nk ngorat polis tue sebenarnya...polis tue wat2 x paham plak..hahaha

peep said...

die nk ngorat ko la kasturi.. haha :P

gadis comot said...

wakakak kelakar.. mula2 baca kat atas tu.. ingatkan makcik tu lepas dr kena saman.. kalau lepas leh lah guna idea dia..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...