Friday, May 20, 2011

Pak Mat n Anaknya Keluar Memburu

Assalamualaikum...

selamat hari jumaat, hari raya mingguan.. so sempena hari yg mulia nihh, aku nk kongsikan cerita pak mat ngan anaknye boy pergi memburu.. enjoy ^-^

pak mat ni sorang yg ske kuar masok hutan memburu kambing liar.. selalunye die akan p memburu ngan anak die yg diberi name boy.. so 1 hari ni dorang pon pergi la memburu kt hutan lipur mende tah.. tgh syok jln syp2, pak mat ni sipi2 nk terperosok dlm lubang besar punye..dah la besar, dalam lak lubang tu sampaikan dorang xleh nmpk base lubang tu. so si pak mat ni curious la nk tahu ade pe dlm lubang tu.. si boy ni lak mencelah la, "ala pak, baleng je la ape2 dulu nk tgk brape dlm lubang nihh.."

stylo ak pak mat? haha :)


so si pak mat ni cari2 la barang pe nk lepor dlm lubang tuhh.. jln punye jln , die ternampak sebijik tong minyak tinggal yg da buruk.. die pon tarik la tong tu ke dalam lubang.."1,2,3..."pak mat lepor tong tu ke dlm lubang.. tunggu punye tunggu x bunyik2, skali dorang nmpk seko kambing berlari terlompat-lompat dr dalam semak menuju ke arah dorang..

"rezeki ni..hahaha", kate pak mat..

skali, kambing tu lari dgn extra speed la plak, sampaikan last skali, kambing tu pon melompat masok ke dalam lubang yg dalam tuhh.. adoh.. pak mat pon pening kpale x dapat nk tangkap kambing tu.. 

"aik, ilek je kambing tu terjun dlm lubang ni.."

sambil garu2 kepale, tiba2 datang sorang pakcik tue ni ke arah pak mat..

pakcik tue: tumpang tanye, ade x kamu nampak kambing saya kt kawasan ni xdi??
pak mat: la, kambing awak la yg hyperactive xdi tu eh.. sori la yerkk, xdi saya nmpk kambing awak melompat2 dr kwsan semak tepi tuhh.. da terterjon dalam lubang yg dalam ni ha...
pakcik tue: aigooo.. xmungkin la.. xdi saye ade ikat kambing saye tu dgn tong minyak...xkan leh terlepas kott..
pakcik mat n boy: !@#$%

ni ntok yg x paham

pak mat tu die baling tong yg ikat kambing tu sbnrnye, die x pasan.. tu yg die pelik bile nmpk kambing tu terlompat lompat terjun skali dlm ubang tuh..rupenyer kene seret skali la..

8 comments:

Anonymous said...

kih3 lawak :)

cik sakura said...

hehe..

mad khaz said...

hahaha XD

kotak bulat said...

alamak.. macam xphm la..
sowi2.. xpat bayang lak.. da 2 kli bce..


recent post : Apa makna follower yang nak dekat seribu tu?
ALAMAK, TERSALAH TIKAM PULAK!

jeely jelly said...

ottoke !! haha... masalah lah pak mat nie..

kasturi said...

asal gaya pak mat mcm ko dowh?? hahaha

peep said...

mcm ko ade la kasturi..

zulhaidi said...

apesal bangang sngat..... hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...