Friday, May 6, 2011

Duit Singgit yg Ada Perasaan :)

Assalamualaikum n Selamat Hari Raya Mingguan..

harini bisnes cupcake yg merupakan sumber pendapatan aku kurang menjadi la.. haha, tp alhamdulillah harini BAPAK gua dapat 3k hasil jualan seekor aye seramo kpd tokan merc siam.. haha :) nantikan update blog beliau sebentar lagi k.. grrr.. sebenarnye sepanjang aku berniaga dpn sklh ni, asyik2 dpt duit singgit-singgit je.. maklomla, harge cupcake pon singgit, kadang2, dpt duit syiling jer.. nk dapat 10 ringgit mmg jarang, 50 lagi  la xpernah.. hahah, so nk dijadikan crite, aku pon bermimpi la.... ala, Pak Jahid Mat Rip leh je crite mimpi die ntok kepentingan rakyat kan, so aku punye mimpi ni pon penting gak..:)

Dalam mimpi tuhh, aku didatangi duit2 seringgit yg banyak.. meka ni sume ade muke kan, muke raje tuh.. haha :) aku tgk muke sorang2 sume bersinar.. 
"eeii, meka sume tu gembirenye", aku cakap dlm hati..
pastu ade si singgit ni makin dkt ngan aku.. aku pon tegur la..
peep : hai singgit! aku tgk muke ko ni gembire je.. bersinar-sinar lagi. macam org beriman la.. 
singgit : of coz la aku tgh gembira ni.. nk tau x nape?
peep: nk la tau mat.. ape yg ko suke sgt?
singgit: haha, ko ni xkan x tau harini kan hari jumaat..
peep: ape kono ngann hari jumaat?
singgit: harini mesti ramai sedara2 aku dpt p masjid.. hahah, bye2, kitorang nk g pindah ke masjid da satgi.. grrrr, x sabonye.. :)
peep: errrkkk.. *insaf* 

mcm iklan mlm pulak tunjuk duit byk2.. grrrr..

pengajarannye: nmpknye duit singgit da paham dgn manusie eh.. x kesah la nk bagi brape pon kt surau or msjid, yg penting ikhlas, nescaye ALLAH akan bagi kite semula berlipat kali gande.peace ^o^

9 comments:

chinta... said...

duit singgit- singgit erk...nak singgit ley???

peep said...

nk mai a sini.. hahah :P

Ini Kisah Tia said...

uih .. singgit2 kalau kumpul banyak tuu . hehee

Bila Jadi Blogger | Ini Kisah Tia

Peqaxlol ;DD said...

hahaha takpe, boleh la buat duit raya ni :) bg angpau kat aku satuu :)

hans said...

ko jual cupcakes ekk?
wah..bestnyaaaa

senyumSOYA said...

masok tabung masjid singgit byak songgeh.. masok tabung perot 10 hinggit xpa ..

teringt lwak zizan ngn johan..hihihi

peep said...

@hans haah cuti ni mmg aku jual cupcake.. haha :)

Mohd Ridhuan said...

wang bukan ukuran..
yang penting keikhlasan dan niat...

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. Mohon sama2 mendoakan adik seorang sahabat Nadh yang sedang kritikal di hospital sekarang. Moga ALLAH selamatkan dia. amin.

p/s :: terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...