Saturday, May 14, 2011

So Inilah Dia Rupenye Angkasawan ke-2..haha :)

Assalamualaikum..

blogger mmg menyayangi aku.. waktu aku xde idea jugak die prob.. haha :p sempena hari ahad yg merupakan hari angkasawan sedunia, aku nk kongsi crite mengenai angkasawan ke-2 malaysia.. crite ni aku dgr drpd kwn aku kt kwsn perumahan ni, kalo kome da terbace mne2 abaikan la ye..enjoy ^-^

tersebutlah kisah, si mosti(kementerian) ni tgh dok cari angkasawan utk hantar ke marikh selepas si syeikh tu pergi ke iss... da semakin maju la kirenye, tapi, angkasawan yg nk p ni  hanya boleh pergi sahaja, n xkan pulang balek ke bumi. so ade la 3 org calon yg sanggop nak sacrifice a kirenye ntok ke marikh ni.. tp, mereka ni diberi pampasan utk diberi kpd sesape yg mereka nk..

Calon pertama ialah sorang engineer.. die ni ditanya la berapa banyak wang yg dia nak."Sejuta" jawapnye.. "sebab saya nak sumbangkan utk anak-anak yatim." baik mamat ni..

Calon kedue lak sorang doktor. Dia juga di tanya soalan yg sama. Dia jawap die nk dua juta.
"Sejuta saya nak bagi kat family saya. Yg sejuta lagi saya nak derma kt peep.."

Calon terakhir adalah sorang peguam. Bile ditanya berapa banyak yg dia mahukan, dia pon bisik ke telinga hok tukang tanye tuhh "aku nak 3 juta ringgit."

"ohh, ok kenape byk sgt nihh?? grrr.." org tu bertanya.

Peguam itu pon jawap, "kome bagi saya 3 juta. Saya bagi kamu sejuta, Sejuta saya amik. Kemudian yg sejuta lagi tu, kita guna utk hantar engineer tu ke marikh"

!@#$%

at last engineer gak yg p.. :)

3 comments:

Sal Saari said...

ada tak calon tu blogger sepenuh masa..wakaka..

aku said...

haha..sengal je..

peace=)

pRiNCe said...

nice entry...lme prince tak blogwalking ni...:)
lepas ni boleh la prince singgah blog ni selalu..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...