Sunday, May 8, 2011

Makcik Tua Buat Havoc di Hari Ibu :p

Assalamualaikum.

sempena hari ibu disambut harini, sebagai anak yg baik, aku akan menceritakan sebuah lawak makcik yg tua yg merupakan seorang ibu lanjut usia..

ok, ceritnya begini.. let say makcik tu bernama makcik roy, die sudah pon berumur lingkungan 5o-an.. tp, sebelum ni, die x pernah beranak.. Alhamdulillah, di usia 51 tahon( die belom menapous), die berjaye melahirkan seorang baby yg comel..

so,, semua keluarge2 terdekat n kawan2 makcik ni datanglah nak ziarah.. nk gk la baby tu camne, comel ke dak kan.. bile sampai umah makcik roy, dorang pon minx la nk tgk baby tuhh..

makcik roy pon jawab " rilek lu, minum2 lu jap ok!"

lepas dlm 1o minit, makcik roy x bawak2 baby tu.. dorang pon tanye la lagi manenye baby comel tuh.. tp makcik roy tp gak suruh dorang tunggu..

sorang pakcik yg bername pak potat pon naik bengang la nunggu berjam jam..

"oi, bile nye kami nk dpt tgk anak ko ni roy?? grrrrr... "

"nanti la, tunggu la baby tu menangis lu..", makcik roy cakap..

aik, dorang pon kepala pusing la, dorang pon tanye asal nk kene tunggu baby tu menangis duu baru blh tgk..

makcik roy pon dgn selambenye jawab,

"ala, biase la.. aku ni da tue.. aku lupe la aku ubuh baby tu kat mane xdi.. :p"

gambar kenangan makcik roy ngan anak die :)


pengajarannye: Bacalah al-Quran kalau xnk mudah lupe dan nyanyuk!

12 comments:

Ali Kanchan aka Pirate said...

hahahhaha serius masalah klau mcm nie

alif ibnu daud said...

hahaahahaha....... senang sangat nak cari anak

sha said...

haha~ kesian budak tu

Wuucin said...

SIMPATI DGN BABY TU... ;D

ini aku? said...

ayooo macik roy. oo lupe laki dia mana?

Cik Diana said...

hadOi! nyanyuk rupa nyer.. huhu..

psst! thumbs up.. citer best.. ;D

sekamar rindu said...

salam,,,

hahaha..cian ko baby tu..:)

Achahani said...

Apa ke ko apa kah??

Lupa nyanyuk byk mkn semut tula dia.

peep said...

@semua hahah, makcik roy tu zaman mude suke nyanyi lagu rock.. :)

jia said...

rock seyh makcik tu...

peep:yup.. ustazah.. ;)

aleen aiden said...

hee.naseb xbley miskol kan.klo bley gamaknye da buat da.

nelly said...

hahaha ..
kelakar habis !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...