Sunday, May 22, 2011

Khas Ntok Bakal Bebudak CFSIIUM ( Bace, x bace rugi, hahah)

Assalamualaikum



aku nk ucapkan selamat datang la kepada pelajar2 baru ke cfsiium tahun ni.. semoga berjaya ke gombak or kuantan tanpa repeat n dismiss.. wakakakaka

mende ape yg korang akan suke kalo dok cfs:

1) kurang dosa

jarang boleh tgk aurat org len sbb sini sume wajib tutup aurat, ops kecuali lecturer non muslim, tp x ramai, korang x teringin pon kot nak tgk, haha :p n lagi 1 lagi korang mungkin kene tgk kepala lutut mamat2 ni je, yg len xde masalah. yg pompuan aku x tau sbb x pernah masok lak, nanti aku try, haha :p

2) islamic cket la sini

 mlm2 kalo dok mahallah abc or aisyah leh dgr bacaan quran dr mahallah zainab, kalo mahallah len aku x pasti.. masjid pon sebelah je, kalo dok kt mahallah abc or aisyah( bagi laki), seminit je lari sampai masjid kolej islam malaya.. besau punye.. bulan ramadhan makan free,, hahaha :)

ni die masjid kolej islam malaya

3) makanan murah2 je sini;

mahallah abc ade aika cafe, murah nasi ngan ayam 2.oo pon  leh dpt kalo pandai buat muke macam org miskin.

mahallah aisyah masakan panas, nasi goreng 3 inggit nasi setambong tp rase sume jenis nasik kt situ same je x kire la nasi goreng kapong ke, cilipadi ke, rase cam nasi goreng ajinomoto.. hahah :)

mahallah len aku x penah pegi makan, tp setahu aku mahalla umar ade air mcm2.. makanan sane dr cite agak mahal terutama kalo kene bayar kat mamat nepal mane ntah..grrrr..

kalo nk makan sedap, pegi makan kat e-cafe.. lokasi die dkt tpi smawp, xpe esok luse korang kenal la mane ye.. situ makanan sedap n berbaloi baloi bagi aku la... kalo aku ade klas pagi2, lps class mesti singgah bf situ..

nk jumpe aku mlm2 mai sini dlm kol 1, kite maen badminton ramai2
                         
4) belajar x sesibuk dok kat tmpt2 len..

bebudak engine tahun aku, drpd beribu-ribu ade la 2o org je yg amek program setahun, termasoklah afiq si hensem ni.. so, jadual dorang mmg pack la, bagi yg len, kemungkinan besar korang akan ambek setahun setengah punye prgram, so kurang la pack nye, kecuali kalo ade BI(aku akn terangkan kt bawah)..

5) yg ni patotnye dok atas sekali, lagu cfs

mende paling best skali kt uia ni, lagu die la sbnrnye, hahah.. korang yg nk p esok ni mesti x sabo nk nyanyi lagu cfs ni nanti, haha.. jgn kene marah dgn abg 2 n kakak2 committee dah lah.. nah layan


6) korang akan sayangkan ibnu hajar ketat2...

haha nk tau sape itu ibnu hajar, msok dulu, amek pekse dulu... lepas tu korang akn knl siapekah gerangannye ibnu hajar tuhh :)ops syg ke benci terpulang pade kepantasan anda ok..


mende yg korang bakal x suke kt cfs

1) BI

fuh, subjek ni mmg menjadi baane yg plg besar kt uia.. contact hours 9 jam seminggu, so korang akn byk menghabiskan mase ntok bi je la.. kalo korang exit(lepas) selepas sem 1 da kire ok la, xde masalah, tp majoritinye mmg akan repeat subject ni ntok sem ke-2.. haha boleh kire ngan jari je bape ramai yg lps.. so, blaja la bi cpt2 supaya korang akan tros exit waktu EPT nanti..woi aku A+ kot spm bi.. haha

2) x bape nk bebas

dok cfs same cam dok matrik, xle kuar sesuke hati ye.. kalo da x tn sgt pon, kuar la ptg selase, tu pon ke pasar malam sebelah kiri korang.. tp ade je cold storage kt jaya one, lebih kurang 5 minit berjalan sampai la.. tgh bandar kot cfs nih.. haha ade shopping complex ag..

org yg amek gambar ni mungkin tg ambek dr dpn cfs, dkt sgt, haha jk

3) pakaian

wah pakai pon kene smart kt sini.. bagi org yg suke smart2, mmg xde masala, tp kalo ko mcm aku yg x suke pakai tali pinggang n tai, mmg letih a wok.. kene saman nanti.. rambut pon kene cam budak sekolah, panjang2 bayar la, x byk, lime puloh ya je..:)

4) x byk facility sukan

yg ni kalo ko jenis suke sukan, so korang mungkin akan merindui padang2 bola or futsal kt kawasan korang, sbb sini mmg terbatas sgt.. maklomla ni bukan main campus, so kecik je.. aku yg suke men badminton pon leh main kt smawp je, sbb kt mahallah aisyah, court da jadi tmpt maen bola, kt mahallah abc lak, court jadi tmpt jemur baju.. hahah.. gym ade gak, tp aku x pergi sbb mungkinn aku da terlebih taff..haha

5) subjek

byk gile subjek tambahan kat sini.. bab language ade 2, bi and barab. tp aku suke barab, bi je aku x suke..hehe..bab islam lak ade 2, rim/ui n btq.. silap tmpt ni, siyesly subjek agama ni mmg best blaja trutame rim, tp kalo boleh credit hour tu dikurangkan.. ai cinca..silap tmpt ni sbnrnye, siyes ni best! sori da kol 1 lebih aku da ngantok, so salah tmpt..yg x best bi je

hebakkkkk!!


6) aku

aku da melalut da ni.. ko bakal x suke aku sbb aku akan menganjing kat korang.. aku x jd committee nanti tp afiq jadi.. so, beware, kalo nmpk mamat bername afiq ni jgn dok dekat, kene nganjing a korang nanti, hahaha :) sori afiq..(sorang pelajar berbadan tegap, kepala botak, kalo nmpk lari jaoh2..:P)

ok la da penat aku tulis sume nihh, so pe ag, satgi masok uia sorang2 dtg carik aku bagi singgit k.. nk tau aku kt mane tanye pak gad mahallah abc, carik yg garang skali, harharhar...

p/s: kalo ade slh eja mane2 sori eh, trutame hurup 'h' ni susa cket nk tkn.. grrr..

18 comments:

nfdeeda_zubir said...

dulu aku bercita cita nak masuk Uia. alangkah malangnya tak kesampaian .

Misshy Innz said...

jaya one ?
ouh , time aku dulu takdak pun .
paling best pasar malam je. haha xD

peep said...

baru ni kak... haha padan muke..

Muka Haluih (MH) said...

selamat la kpd sape2 yang nak masok tu. yang dok PJ tu kre ok la tu,bsyukur. yg kne dok kt nilai tu, anda akan sadis melihat surrounding die.hihi..
Janji blaja elok2 dpt further degree lak k.;)
(tringat mse zaman kt cfs pj n nilai..boleh men2 lagi..;) )

Bella said...

Nice post...
Sadis yek tengok CFS nilai...

alif ibnu daud said...

peep, nnti bila dapat duit sehinggit, share2 ngan aku r....

peep said...

ok mat tadehal.. haha :p

Herlisyatt said...

eheh. nice post college mate :)

Botak said...

cfs tu amende? kalo dell xps tu aku taw ar., hahaha

syaza hamid said...

kalo dok nilai bebas lagi r dari pj..sian dak pj.papepon nice entry=)

peace=)

peep said...

eh jijol, cfs tu centre for foundation studies la.. uia nyer

nilai mmg bebas lagi.. dah dok kt rumah kedai.

aufanajwa said...

bgus la maklumat nie ,hehe

niyna | rara said...
This comment has been removed by the author.
niyna | rara said...

nasib aku dah abes CFS. tp aku kat nilai. bak kate @Muka Haluih, surrounding kat Nilai sadis ye? agakla, uia nye rumah kedai., even rumah kedai, facilities cukup je, rules pun tak strict mcm kat PJ, n kt Nilai lg bebas kalau korg nak outing. haha
rindu UIA~

kasturi said...

abg peep..sya takut la nk msk uia..takut sesat..nnt abg jd driver saya bleh x?? hahahaha

peep said...

boleh.. byrn 2ribu saje seminggu. murah kan?

kasturi said...

perghh..cekik darah punya org..duit elaun pun x bnyk tue..hahaha

hamzah ian said...

rindu cfs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...