Monday, May 30, 2011

Orang Kaya yg Bijak hehe :P

Assalamualaikum..

sebelum aku nk bercerita, ustaz peep nk bagi ceramah dulu dehh.. aku kutip dri sebuah hadis, x ingat la siape yg meriwayatkannye, tp selalu dgr dlm ikim.fm.. lebih kurang beginiah isinye ye..

"siapekah org yg plg bijak dlm dlm dunia nih? jawapannye org yg plg byk mengingati mati n plg bersedia menghadapinye"

ok itu adalah org paling bijak, skang ni ceritenye mengenai org kaya yg bijak.. haha :) adela sorang pakcik ni, namenye pak rambo.. heh, die ni dudok di ganu.. so nk dijadikan cerite, satu hari ni pak rambo turun KL ade seminar tarikh lahir pak zizan seman. sampai2 KL je, tros pak rambo ni singgah ke bank pajak gadai Chon Seng.

pak rambo: hello, saya dtg ni nk pinjam duit buat modal bisnes 5ooo riya.
pegawai bank: oh, ok. tp encik nk pajakkan ape ntok buat pinjaman nih?
pak rambo: nah amek ni(sambil hulurkan kunci kete bugatti veyron) saya park kete tu kat dpn bank..

ni la kerete pak rambo.. standard kete org gaji aku jer, heh :P


so pegawai bank ni pon setuju la simpan kete tu sebagai pajakan ntok bagi pinjam 5ooo kt pak rambo ni.. dlm hati staff2 bank ni sume dok kpale  pusing pikir nape la sanggop pajak kete harge berjuta ntok duit 5ooo je.. haha :P

so, setelah 2 minggu berlalu, pak rambo pon da habis seminar kt Hilton KL tuhh, die pon p la balik kt bank Chon Seng ntok bayor hutang 5ooo.. lps kire2, tambah bunge skali pak rambo pon bayorla 5015.23 tunai..
tetibe pak rambo ni disape oleh sorang officer bank tuhh..

officer: hello encik, kami penin pale la dok mikir selame ncik xde ni, kami check2 encik ni billionaire, tp nape encik pinjam duit kt kami eh??
pak rambo: la, kt mane lagi saye nk carik tmpt parking 15 inggit je ntok 2 minggu kt KL nihh?? haha :P

so, tamatlah cerite kebijakkan pak rambo..*mcm bakhil la plak ekk..*

bijak x pak rambo??

p/s: kalo suke makan ayam, jom tgk ayam2 ni beraksi, haha

Sunday, May 29, 2011

Sifu Ben Ashaari Redah Blog Baru Jer Tau:P

Assalamualaikum

seperti biasa, sifu ben ashaari :)

lamenye x join segmen, ok saya blogger baru.. btol3x.. x caye sudah haha :)

Friday, May 27, 2011

Sloth Pon Mampu Terbang Sebenarnya :P

Assalamualaikum..

vigoroth


sape yg pernah terjumpa binatang comel 'sloth' ataupun kalo aku translate pakai google translate, ia bermaksod kemalasan dlm bm.. :) aku pon x pernah tgk binatang ni secara live tapi biase jumpe dlm game pokemon.. kesian kt binatang ni, dicop lembab sbb pergerakan nye lembaab gegila.. tp tanpa kita sedar, sbnrnye binatang ni boleh terbang oo.. market2, x caye cube tgk video kt bwh ni.. :P


haha tp based on sloth's perspective la..:P 
selamat bercuti di hujung minggu :)

Wednesday, May 25, 2011

Alasan Terbaikkk Laki Mithali :P

Assalamualaikum..


pak mat x suke bergambo, so ni aku tampilkan 
pak na*ib tg syok sndiri main bowling  :)

ak pon xtau dr mana dtgnye ilham ntok ceritakan kisah cinta terhangat ni sbnrnye.. tp nk buat camne, enjoy je la ye alasan terbaikkk!! oleh pak mat terhadap bininye yg cun iaitu makcik comel.. :)

pada suatu malam yg hening dan dingin, sedingin salju*merepek*, pak mat pon duduk lah makan bersama famili kesayangan die.. tgh sesedap makan, si makcik comel tetibe je mencelah..
makcik comel : abang mat ni kan, aigoo, dulu waktu kite mude2 dulu, waktu abg dok menggatal ngan saye, selalunye amek sikit je partition makanan.. selalu saye je yg dpt lebih.. tp skrg ni, asyik2 bahang yg peling besau punye, drumstick lak tu.. grrr... abg da x syg kt saye a tuhh..
pakcik mat ni pulak sorang yg hebakk.. dgn selambenye die jawab,

"ala, ape plak kamu pikir yg bukan2 ni.. mengarut je la.. bukan ape, cume semakin lame masakan kamu ni yg bertambah sedap, nk buat camne?! haha".

sape percayakan pakcik mat angkat tangan.. :)

kesimpulannya, part drumstick n thigh terbaek!!

Monday, May 23, 2011

Selawat La Sikit Memalam Ni.. Serious Xkan Nyesal

Assalamualaikum


video ni panas lagi ni.. baru diupload dlm 3 jam.. grr, mmg best gila lah mereka2 ni.. stakat yg aku tau, mereka2 ni dulu ahli VE and Ruffedge.. skang group diberi nama al-mawlid..serius terbaik alhamdulillah

Hidup Gua Susah Ma, Tuck Oon Thong aaaa :(

Assalamualaikum

kengkadang kite mesti mengalami situasi yg mane kite rase kite je dlm kesusahan.. dah x nmpk da yg ade org laen mungkin lagi susah dari kite.. so, ambillah iktibar dr cerita makcik comel ngan inspektor tuck oon tong ni eh.. :)

Ade la sorang makcik ni, dah lewat nk p interview kerje kt ukm, sbbnye x jumpe tmpt parking.. so, dgn perasaan kesiankan diri sendiri, die pon parking je kete wajalution die kt tpi jln, yg mane kalo nk diikutkan mmg melanggar undang2 ukm.. tp, makcik ni sempat lagi nk meminx belas simpati drpd polis ukm.. die pon tulis kt atas sehelai kertas nih..


so, dgn muke yg riangnye makcik tu p masok interview.. selang 2-3 jam lepas tu, setela interview pon da habeh, makcik tu pon balek la ke kerete die.. nk balek umah la buat pa lagi.. tp, last2 ade gak surat saman tertempek kt windscreen kete die tu..grrr.. bengang la makcik ni, da penat2 tulis surat minx kesian.. haha, tp ade terselit pulak sehelai note kt surat saman tu.. 



last2, makcik tu pon terpakse gak byr saman tu... grrr.. nmpk x, mmg makcik tu dlm situasi yg susah, tp die pon menyusahkan org lain gak... so lps ni susah2 cari parking, gune je la kenderaan awam ehh.. bas kiffah berlambak kt ukm tu haha :)


p/s: nama inspektor tu dpt dari name kedai bwh ni sbnrnye.. oleh sebab skrg ni musim aku berbisnes, so kalo hari x bape nk menjadi, name kedai kitorang btukar la jadi kedai tuck oon thong.. haha tala untung oo ini hali..


Sunday, May 22, 2011

Khas Ntok Bakal Bebudak CFSIIUM ( Bace, x bace rugi, hahah)

Assalamualaikum



aku nk ucapkan selamat datang la kepada pelajar2 baru ke cfsiium tahun ni.. semoga berjaya ke gombak or kuantan tanpa repeat n dismiss.. wakakakaka

mende ape yg korang akan suke kalo dok cfs:

1) kurang dosa

jarang boleh tgk aurat org len sbb sini sume wajib tutup aurat, ops kecuali lecturer non muslim, tp x ramai, korang x teringin pon kot nak tgk, haha :p n lagi 1 lagi korang mungkin kene tgk kepala lutut mamat2 ni je, yg len xde masalah. yg pompuan aku x tau sbb x pernah masok lak, nanti aku try, haha :p

2) islamic cket la sini

 mlm2 kalo dok mahallah abc or aisyah leh dgr bacaan quran dr mahallah zainab, kalo mahallah len aku x pasti.. masjid pon sebelah je, kalo dok kt mahallah abc or aisyah( bagi laki), seminit je lari sampai masjid kolej islam malaya.. besau punye.. bulan ramadhan makan free,, hahaha :)

ni die masjid kolej islam malaya

3) makanan murah2 je sini;

mahallah abc ade aika cafe, murah nasi ngan ayam 2.oo pon  leh dpt kalo pandai buat muke macam org miskin.

mahallah aisyah masakan panas, nasi goreng 3 inggit nasi setambong tp rase sume jenis nasik kt situ same je x kire la nasi goreng kapong ke, cilipadi ke, rase cam nasi goreng ajinomoto.. hahah :)

mahallah len aku x penah pegi makan, tp setahu aku mahalla umar ade air mcm2.. makanan sane dr cite agak mahal terutama kalo kene bayar kat mamat nepal mane ntah..grrrr..

kalo nk makan sedap, pegi makan kat e-cafe.. lokasi die dkt tpi smawp, xpe esok luse korang kenal la mane ye.. situ makanan sedap n berbaloi baloi bagi aku la... kalo aku ade klas pagi2, lps class mesti singgah bf situ..

nk jumpe aku mlm2 mai sini dlm kol 1, kite maen badminton ramai2
                         
4) belajar x sesibuk dok kat tmpt2 len..

bebudak engine tahun aku, drpd beribu-ribu ade la 2o org je yg amek program setahun, termasoklah afiq si hensem ni.. so, jadual dorang mmg pack la, bagi yg len, kemungkinan besar korang akan ambek setahun setengah punye prgram, so kurang la pack nye, kecuali kalo ade BI(aku akn terangkan kt bawah)..

5) yg ni patotnye dok atas sekali, lagu cfs

mende paling best skali kt uia ni, lagu die la sbnrnye, hahah.. korang yg nk p esok ni mesti x sabo nk nyanyi lagu cfs ni nanti, haha.. jgn kene marah dgn abg 2 n kakak2 committee dah lah.. nah layan


6) korang akan sayangkan ibnu hajar ketat2...

haha nk tau sape itu ibnu hajar, msok dulu, amek pekse dulu... lepas tu korang akn knl siapekah gerangannye ibnu hajar tuhh :)ops syg ke benci terpulang pade kepantasan anda ok..


mende yg korang bakal x suke kt cfs

1) BI

fuh, subjek ni mmg menjadi baane yg plg besar kt uia.. contact hours 9 jam seminggu, so korang akn byk menghabiskan mase ntok bi je la.. kalo korang exit(lepas) selepas sem 1 da kire ok la, xde masalah, tp majoritinye mmg akan repeat subject ni ntok sem ke-2.. haha boleh kire ngan jari je bape ramai yg lps.. so, blaja la bi cpt2 supaya korang akan tros exit waktu EPT nanti..woi aku A+ kot spm bi.. haha

2) x bape nk bebas

dok cfs same cam dok matrik, xle kuar sesuke hati ye.. kalo da x tn sgt pon, kuar la ptg selase, tu pon ke pasar malam sebelah kiri korang.. tp ade je cold storage kt jaya one, lebih kurang 5 minit berjalan sampai la.. tgh bandar kot cfs nih.. haha ade shopping complex ag..

org yg amek gambar ni mungkin tg ambek dr dpn cfs, dkt sgt, haha jk

3) pakaian

wah pakai pon kene smart kt sini.. bagi org yg suke smart2, mmg xde masala, tp kalo ko mcm aku yg x suke pakai tali pinggang n tai, mmg letih a wok.. kene saman nanti.. rambut pon kene cam budak sekolah, panjang2 bayar la, x byk, lime puloh ya je..:)

4) x byk facility sukan

yg ni kalo ko jenis suke sukan, so korang mungkin akan merindui padang2 bola or futsal kt kawasan korang, sbb sini mmg terbatas sgt.. maklomla ni bukan main campus, so kecik je.. aku yg suke men badminton pon leh main kt smawp je, sbb kt mahallah aisyah, court da jadi tmpt maen bola, kt mahallah abc lak, court jadi tmpt jemur baju.. hahah.. gym ade gak, tp aku x pergi sbb mungkinn aku da terlebih taff..haha

5) subjek

byk gile subjek tambahan kat sini.. bab language ade 2, bi and barab. tp aku suke barab, bi je aku x suke..hehe..bab islam lak ade 2, rim/ui n btq.. silap tmpt ni, siyesly subjek agama ni mmg best blaja trutame rim, tp kalo boleh credit hour tu dikurangkan.. ai cinca..silap tmpt ni sbnrnye, siyes ni best! sori da kol 1 lebih aku da ngantok, so salah tmpt..yg x best bi je

hebakkkkk!!


6) aku

aku da melalut da ni.. ko bakal x suke aku sbb aku akan menganjing kat korang.. aku x jd committee nanti tp afiq jadi.. so, beware, kalo nmpk mamat bername afiq ni jgn dok dekat, kene nganjing a korang nanti, hahaha :) sori afiq..(sorang pelajar berbadan tegap, kepala botak, kalo nmpk lari jaoh2..:P)

ok la da penat aku tulis sume nihh, so pe ag, satgi masok uia sorang2 dtg carik aku bagi singgit k.. nk tau aku kt mane tanye pak gad mahallah abc, carik yg garang skali, harharhar...

p/s: kalo ade slh eja mane2 sori eh, trutame hurup 'h' ni susa cket nk tkn.. grrr..

Friday, May 20, 2011

Pak Mat n Anaknya Keluar Memburu

Assalamualaikum...

selamat hari jumaat, hari raya mingguan.. so sempena hari yg mulia nihh, aku nk kongsikan cerita pak mat ngan anaknye boy pergi memburu.. enjoy ^-^

pak mat ni sorang yg ske kuar masok hutan memburu kambing liar.. selalunye die akan p memburu ngan anak die yg diberi name boy.. so 1 hari ni dorang pon pergi la memburu kt hutan lipur mende tah.. tgh syok jln syp2, pak mat ni sipi2 nk terperosok dlm lubang besar punye..dah la besar, dalam lak lubang tu sampaikan dorang xleh nmpk base lubang tu. so si pak mat ni curious la nk tahu ade pe dlm lubang tu.. si boy ni lak mencelah la, "ala pak, baleng je la ape2 dulu nk tgk brape dlm lubang nihh.."

stylo ak pak mat? haha :)


so si pak mat ni cari2 la barang pe nk lepor dlm lubang tuhh.. jln punye jln , die ternampak sebijik tong minyak tinggal yg da buruk.. die pon tarik la tong tu ke dalam lubang.."1,2,3..."pak mat lepor tong tu ke dlm lubang.. tunggu punye tunggu x bunyik2, skali dorang nmpk seko kambing berlari terlompat-lompat dr dalam semak menuju ke arah dorang..

"rezeki ni..hahaha", kate pak mat..

skali, kambing tu lari dgn extra speed la plak, sampaikan last skali, kambing tu pon melompat masok ke dalam lubang yg dalam tuhh.. adoh.. pak mat pon pening kpale x dapat nk tangkap kambing tu.. 

"aik, ilek je kambing tu terjun dlm lubang ni.."

sambil garu2 kepale, tiba2 datang sorang pakcik tue ni ke arah pak mat..

pakcik tue: tumpang tanye, ade x kamu nampak kambing saya kt kawasan ni xdi??
pak mat: la, kambing awak la yg hyperactive xdi tu eh.. sori la yerkk, xdi saya nmpk kambing awak melompat2 dr kwsan semak tepi tuhh.. da terterjon dalam lubang yg dalam ni ha...
pakcik tue: aigooo.. xmungkin la.. xdi saye ade ikat kambing saye tu dgn tong minyak...xkan leh terlepas kott..
pakcik mat n boy: !@#$%

ni ntok yg x paham

pak mat tu die baling tong yg ikat kambing tu sbnrnye, die x pasan.. tu yg die pelik bile nmpk kambing tu terlompat lompat terjun skali dlm ubang tuh..rupenyer kene seret skali la..

Thursday, May 19, 2011

[Scary] Kesan menggunakan Produk Tiruan dr Negara Isketambola :)

Assalamualaikum...

ni la die jusmate5 tiruan.. boleh didapati di toko2 jamu berhampiran ngan anda :)
da 3 hari x kuar berjogging nih.. grrr, x tau la bile nk boleh kurus mcm dulu, haha :) masok uia nanti kompem org x kenal la, 3 bulan dok baring je sambel men tenet, habis jadi cam afiq.. lagi 1 mungkin sbb aku x dgr nasihat ddr rozmey la.. die da cakap kalo nk beli jusmate beli kt pengedar je, tp aku p beli kt warta.. n hasillnye, aku tersalah beli da jusmate15..aigoo cinca.. 


kesan menggunakan jusmate15..
support la dr rozmey eh.. cian die buat filem penat2 x de org tgk, hahah..dah la, xde mase nk lyn blog ni.. nk kene p jogging.. :)

Tuesday, May 17, 2011

Pakcik dan Anaknya yg Bendol Makan2 :)

Assalamualaikum...

blurrpp.. alhamdulillah kenyang gak perot ni akhinye stlh menghabiskan bbrpe ketol ayam kmpg tgh hari xdi.. waktu makan, waktu kecik2 dulu, mesti mak bpk selalu ajar jgn bercakap kan.. tp, ade la satu kisah ni dimana menunjukkan kdg2, xleh gak senyap je waktu makan, nanti bahane diri.. hahaha :) layan eh..
  
ade la 1 happy family ni, 3 org iaitu bapak, mak n sorang anak bernama mamat.. dorang tgh makan tengahari same2.. so, seperti yg ak cakapkan xdi, semua mereka2 ni syp je time makan.. tiba2, si mamat ni bersuara lak..

mamat : "pak, dalam ..."
bapak : "hoi mat, diam la! waktu makan mane leh bercakap!"

so, si mamat ni pon syp je la sampai la habes makan.. setelah selesai makan..
.
bapak: "ha mat, waktu makan tadi apa yg kau nk cakap?"
mamat : "pak, kt dlm daun salad yang ayah makan tadi sbnrnye ade ulat beluncas la.. besau punye!"
bapak: !@#$%

p/s: header bru lawo x? bigboss buatkan, haha :p

Monday, May 16, 2011

Guru Ini La yg TERbaikk!! Dilarang Gelakkan Guru :)

Assalamualaikum..

video

tgkla video guru terbaek kt atas.. haha sape x tgk hilang nikmat dunia.. :)

SELAMAT HARI GURU buat semua guru2 di sri abim sk jln 3, smka maahad hamidiah n dimana-mana je la.. grr, juga buat aku sndiri yg jadi guru ganti selama2 bulan.. :)

Sunday, May 15, 2011

[Hot!!] Watch Youtube Without Internet Connection :)

Assalamualaikum.. 

tutorial ni aku terjumpe di sebuah forum market pagi xdi.. grrrr, mmg untung betol la sape yg tau camne nk view youtube even xde internet connection kan.. hanye dlm 3 langkah je plak tuhh..haha :)




1.

 2.


3.

Tadaaaaaaaa!!!!!
jgn marah eh..:)

p/s: kalau da basi pon sori ye

Saturday, May 14, 2011

Jom Lepak di Bangku Kosong :)

Assalamualaikum..


ptg2 ni da xde keje baek aku join ini segmen lepak2 sambil minum air kosong kt blog pakcik hasrul ni deh.. so, sape2 rase ketagih nk tln air kosong tu boleh a pi carik kt blog tuan besar ni eh.. selamat menjamu skyjuice.. haha :p

So Inilah Dia Rupenye Angkasawan ke-2..haha :)

Assalamualaikum..

blogger mmg menyayangi aku.. waktu aku xde idea jugak die prob.. haha :p sempena hari ahad yg merupakan hari angkasawan sedunia, aku nk kongsi crite mengenai angkasawan ke-2 malaysia.. crite ni aku dgr drpd kwn aku kt kwsn perumahan ni, kalo kome da terbace mne2 abaikan la ye..enjoy ^-^

tersebutlah kisah, si mosti(kementerian) ni tgh dok cari angkasawan utk hantar ke marikh selepas si syeikh tu pergi ke iss... da semakin maju la kirenye, tapi, angkasawan yg nk p ni  hanya boleh pergi sahaja, n xkan pulang balek ke bumi. so ade la 3 org calon yg sanggop nak sacrifice a kirenye ntok ke marikh ni.. tp, mereka ni diberi pampasan utk diberi kpd sesape yg mereka nk..

Calon pertama ialah sorang engineer.. die ni ditanya la berapa banyak wang yg dia nak."Sejuta" jawapnye.. "sebab saya nak sumbangkan utk anak-anak yatim." baik mamat ni..

Calon kedue lak sorang doktor. Dia juga di tanya soalan yg sama. Dia jawap die nk dua juta.
"Sejuta saya nak bagi kat family saya. Yg sejuta lagi saya nak derma kt peep.."

Calon terakhir adalah sorang peguam. Bile ditanya berapa banyak yg dia mahukan, dia pon bisik ke telinga hok tukang tanye tuhh "aku nak 3 juta ringgit."

"ohh, ok kenape byk sgt nihh?? grrr.." org tu bertanya.

Peguam itu pon jawap, "kome bagi saya 3 juta. Saya bagi kamu sejuta, Sejuta saya amik. Kemudian yg sejuta lagi tu, kita guna utk hantar engineer tu ke marikh"

!@#$%

at last engineer gak yg p.. :)

Thursday, May 12, 2011

Pak Potat Bagi Wasiat pd Anaknye haha :)

Assalamualaikum...

ni la die mamat usop namenye.. haha :)

pepagi ni elok gak kalo kite melawok cket kan.. biar ceria skek.. haha. ok cite ni mengenai pakcik potat yg suke menganjing terhadap anaknye yg x hensem bername mamat.. Satu hari ni pak potat tak brape nk sihat kerana demam sikit.. so, die pon  panggil la si mamat ni duduk tepi katilnya.

pak potat: Duduk sini jap mat.. bapak nak bagi wasiat nih!

mamat: Waaaaahaha….! apa ni pak? main wasiat-wasiat ni ? Baru demam sikit jer tu..

pak potat: Takpelah, just saje nk bagi wasiat.grrrr.. nape? xleh ke?

mamat: Ok2.. Apa wasiatnya pak..?

pak potat: Tanah kat belah kanan n kiri rumah kita tu, ko jangan jual…..tanah yang dibelakang tu pon ko jangan sesekali cuba nak jual. aku lempang ko karang..”

mamat: Kenapa lak pak? aduihh..*saspen*

pak potat: dah tu kan tanah orang lain, bukan tanah kita,  mane boleh jual.. haha, bapak sbnrnye bosan a dok lame2 atas katil ni..  :)


enjoy ^o^

Wednesday, May 11, 2011

Review Blog by Penulis Senja

Assalamualaikum...

aku sambung k "di bawah sinaran lampu minyak tanah" :p



tau dok nape aku suke ini blog, haha sebab hok duduk atas kursi tu adalah ore klate... bukan assabiah, n aku pon bukan org klate, tp aku suke bahase klate n pemerintah klate hahah :) ini bukan blog politik ya.. kebanyakkan isi dlm blog penulis senja ni bukan la cite pasal waktu senja, n penulisnye pon bukan di usia senja, tp die ni suke bermadah la.. ceh3, kire kalo teacher bm soh buat assignment puisi ke syair ke, boleh a cilok kt blog ps nihh.. haha :) tp jgn lupe bg credit :)

selain blog ps ni, aku suke bukak blog telor n blog si mat paih ni.. nk tau nape, bukak la sndiri..

kalu nk join gok klik lmbb2 sini eh..


Tuesday, May 10, 2011

Google Versi Pakcik Tue.. n Pesanan Tok PRM

Assalamualaikum..

aku xnak ckp byk malam ni.. tgh syok tgk page2 kene hack.. hahah, tetibe jupe pakcik google nihh.. mmg terbaekk!!! try a bukak haha :)


Daebak!




#boleh search tuhh..
#plg bagos kalo gune chrome.. kwn aku pakai mozilla x jalan.. haha :)


Pesanan atok PDRM..

Jika anda memandu diwaktu mlm dan cermin kereta dilempar telur ayam jgn on wiper atau pancut air.Terus memandu dgn apa yg mampu dilihat hingga tiba ditmpt slmt.Ini krn jika telur ayam bercampur air ia akn menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap pengelihatan kita yg akan memaksa kita berhenti.Disitulah kita akan menjadi mangsa perompak.Inilah teknik baru yg digunakan perompak dijalanan. - Polis DiRaja Malaysia

Lelaki yg Hanye Tinggal 1o Utk Hidop.. huhu~

Assalamualaikum..

tu bukan doktor peep eh.. gambar hiasan je. haha :)


ada sorang mamat nih, ngisap kuat.. satu hari tuh, die rase sakit2 je kt bahagian dada die, so die pon p la jumpe ngan doktor peep.. katenye nk membuat full medical checkup la.. so, setelah diperiksa, Dr peep pon interpret la data2 n  pastu result pon kuar..

"mat, aku ade berite buruk ntok ko ni sebenarnye", royak Dr. peep.

"bakpo gok?? cube royak guano", mamat kecuakkan.

"mu ni sbnarnye dah nk mati da nihh..x dok mase doh ni, bek mu bertobat je la.."

"alamak doktor, terok sgt ke sakit ambe nihh..Ya ALLAH, aku x mboh mati lagi..huhu~ Dr, bape lame lagi saye boleh hidop sbnrnye?"*nanges*

"mu tinggal dlm sepuloh je mat", balas Dr. peep.

"10???1o tahon ke bulan?", sebok mamat tu nanye..

"9...",royak peep..:)

!@#$%

paham ke dok ni.. eheh, bahase rojak sbb malas eh.. da2 nk pi bw lak.. grrrrr....:D

Sunday, May 8, 2011

Makcik Tua Buat Havoc di Hari Ibu :p

Assalamualaikum.

sempena hari ibu disambut harini, sebagai anak yg baik, aku akan menceritakan sebuah lawak makcik yg tua yg merupakan seorang ibu lanjut usia..

ok, ceritnya begini.. let say makcik tu bernama makcik roy, die sudah pon berumur lingkungan 5o-an.. tp, sebelum ni, die x pernah beranak.. Alhamdulillah, di usia 51 tahon( die belom menapous), die berjaye melahirkan seorang baby yg comel..

so,, semua keluarge2 terdekat n kawan2 makcik ni datanglah nak ziarah.. nk gk la baby tu camne, comel ke dak kan.. bile sampai umah makcik roy, dorang pon minx la nk tgk baby tuhh..

makcik roy pon jawab " rilek lu, minum2 lu jap ok!"

lepas dlm 1o minit, makcik roy x bawak2 baby tu.. dorang pon tanye la lagi manenye baby comel tuh.. tp makcik roy tp gak suruh dorang tunggu..

sorang pakcik yg bername pak potat pon naik bengang la nunggu berjam jam..

"oi, bile nye kami nk dpt tgk anak ko ni roy?? grrrrr... "

"nanti la, tunggu la baby tu menangis lu..", makcik roy cakap..

aik, dorang pon kepala pusing la, dorang pon tanye asal nk kene tunggu baby tu menangis duu baru blh tgk..

makcik roy pon dgn selambenye jawab,

"ala, biase la.. aku ni da tue.. aku lupe la aku ubuh baby tu kat mane xdi.. :p"

gambar kenangan makcik roy ngan anak die :)


pengajarannye: Bacalah al-Quran kalau xnk mudah lupe dan nyanyuk!

Saturday, May 7, 2011

Aku ni blogger amende eh?? :)

Assalamualaikum..

comelnye.. :)


ya, aku seorang blogger muslim.. anda pula bagaimana? muslim ke muslimah ke atau lain dripada tu? haha so sape2 nk join segmen islami ni klik lembab2 kt sini.. peace ^o^

Statement Anak Terhadap Ibunye..xleh Pakai

Assalamualaikum..

source


pagi xdi aku bukak radio ikim.fm, sume mesej2 yg si dj tu bace kebanyakkan nye ada ucapan selamat hari ibu.. so aku pon nk mengucapkan gak la ye selamat hari ibu kepada mok! sedang aku berjoli joli di tumblr, aku terjumpe statement ni kt sane..  x tau la pe pendapat korang pasal mende nihh.. saje nk share.. 

3 years old - “mommy, i love you”
13 years old - “WHATEVER MOM !”
16 years old - “Mom is so damn annoying”
18 years old - “i wanna leave this house!”
25 years old - “Mom, you were right”
30 years old - “i wanna be with my mom again”
50 years old - “i dont want to lose my mom”
70 years old - “i would give up everything for my mom to be here with me”

aku bukan camni ehh.. aku budak baik.. :)


Ben Ashaari Gegar May 2011 *guruh berdentum* :)

Assalamualaikum..

Abang ben yg taf!

aku pon nk join gegar 1k blog mei ni.. sape2 nk join gak klk lembab lembab kt sini.. hahah:) 
Wassalam..

Friday, May 6, 2011

Duit Singgit yg Ada Perasaan :)

Assalamualaikum n Selamat Hari Raya Mingguan..

harini bisnes cupcake yg merupakan sumber pendapatan aku kurang menjadi la.. haha, tp alhamdulillah harini BAPAK gua dapat 3k hasil jualan seekor aye seramo kpd tokan merc siam.. haha :) nantikan update blog beliau sebentar lagi k.. grrr.. sebenarnye sepanjang aku berniaga dpn sklh ni, asyik2 dpt duit singgit-singgit je.. maklomla, harge cupcake pon singgit, kadang2, dpt duit syiling jer.. nk dapat 10 ringgit mmg jarang, 50 lagi  la xpernah.. hahah, so nk dijadikan crite, aku pon bermimpi la.... ala, Pak Jahid Mat Rip leh je crite mimpi die ntok kepentingan rakyat kan, so aku punye mimpi ni pon penting gak..:)

Dalam mimpi tuhh, aku didatangi duit2 seringgit yg banyak.. meka ni sume ade muke kan, muke raje tuh.. haha :) aku tgk muke sorang2 sume bersinar.. 
"eeii, meka sume tu gembirenye", aku cakap dlm hati..
pastu ade si singgit ni makin dkt ngan aku.. aku pon tegur la..
peep : hai singgit! aku tgk muke ko ni gembire je.. bersinar-sinar lagi. macam org beriman la.. 
singgit : of coz la aku tgh gembira ni.. nk tau x nape?
peep: nk la tau mat.. ape yg ko suke sgt?
singgit: haha, ko ni xkan x tau harini kan hari jumaat..
peep: ape kono ngann hari jumaat?
singgit: harini mesti ramai sedara2 aku dpt p masjid.. hahah, bye2, kitorang nk g pindah ke masjid da satgi.. grrrr, x sabonye.. :)
peep: errrkkk.. *insaf* 

mcm iklan mlm pulak tunjuk duit byk2.. grrrr..

pengajarannye: nmpknye duit singgit da paham dgn manusie eh.. x kesah la nk bagi brape pon kt surau or msjid, yg penting ikhlas, nescaye ALLAH akan bagi kite semula berlipat kali gande.peace ^o^

Thursday, May 5, 2011

Orang yg Paling Bijak dlm Dunia haha :p

Assalamualaikum..
grrrr... Pagi2 da kene bgn jogging.. Maklomla dah 2 bulan aku tersadai dlm bilik. Skang cuti tinggal sebulan lagi, kalo x jogging masok u nanti kompem org x kenal.. Ala, xpe a kot, kalo nk diikutkan ststistik, lebih 70% penduduk ade masalah obesiti ok?? Haha, skali skale buncit ape slh nye... Bijak x otak gua?? grrr... Xpo ah, pagi ni aku nk kongsikan 1 crite lol baek punyeee..

Cerite ni tajoknye org plg bijok dlm dunia... haha :p

lawyer tu tgk mesti menangis hahaha :p


Dlm 1 flight ni ade 5 org sumenye termasok seorang pilot.. Umm, meka ni dlm perjalanan nk ke pakistan a kot, nk ikut robongan menanam mayat palsu osama dlm laut.. Suddenly, flight dorang tu dilande ribut taufan yg agak kuat yg mane bolejh menyebabkan kepekakan telinga.. Dan kpl terbang tu terpakse buat pendaratn kecemasan kalo nk selamat, grrrr... Tp si pilot ni tlh menggelabah lebih, die ni dgn selambenye ambek parachut kecemasan melompat keluar ikot cermin dpn kpl terbang.. Ape lagi,, gelabah la 4 org yg tinggal tuh.. Meka ni terdiri drpd sorang doktor, ustat tua, sorang pelajar uia bername peep n sorang lagi lawyer yg x hensem...
nk dijadikan crite, parachut yg tinggal hanye ade 3 je.. So, dgn lajunye si doktor ni bahang 1 n ckp

" keje aku menyelamatkan nyawe org, so ni kire karma la... Aku mmg patot slamat kali ni, grrrr..."

So berlepas la si doktor ni... Pastu si lawyer lak dgn banggenye berkata

"haha, aku ni org plg bijak dlm dunia kalo korang nk tau.. Aku la satu satunye lulusan oxford bla bla bla...."

Zass, si lawyer ni pon berlepas la.. Haha, yg tinggal skang sorang ustaz tua ngan peep je.. So, ustaz ni pon memulakan conversation ngan peep..

Ustaz: wahai anak mude yg kacak, kome je la amek parachut yg tinggal tuhh.. Pakcik da tua, kamu tu mude lagi, byk lagi yg kamu kene tempuhi lps ni...
peep: ala pakcik, ilek sudeh... Lawyer yg bijak xdi sebenarnye teramek bacpack saye utk terjun.. Hahahahaha
Ustaz: grrrr... Kamu mmg bijak anak mude... grrrr.. Bestnye boleh hidop lagi, haha :)

Wednesday, May 4, 2011

Kisah Guru yg x Hensem ngan Muridnye yg Bijak

Assalamualaikum..
Komen yg aku dpt dri entry Pengggunting Rambut n Customernye yg Kacak.. hehe, bagus crite nih, aku da penah bace tp bagi yg blom bace boleh la amek mase cket.. grrr... lawak yg x bodo gamaknye.. haha :p

bebudak tadika a ni kott..grrrrr

Sorg guru tadika, tak percaya pada tuhan.. Dia cuba untuk brainwash otak kanak kanak ditadika tuh.. Berikut adalah conversation antara budak budak tadika dan guru tersebut.. 

Guru: Murid murid, ini apa?? 
Murid: Pensil (ramai-ramai) 
Guru: Kamu nampak tak pensil nih?? 
Murid: Nampak.. (lalu guru tuh masukkan pensil tu kedalam kocek.. lalu ditanya lagi) 
Guru: Murid, ada lagi tak pensil tu? 
Murid: tak ada cikgu.. 
Guru: Kenapa kamu cakap takda..?? 
Murid: Sebab kami tak nampak pensil tuh.. 
Guru: Bagus.. Kalau kamu tak nampak, maka ianya tak ada..Sekarang cikgu nak tanya.. Tuhan tu ada tak..?? Murid: Tak ada.. 
Guru: Kenapa..?? 
Murid: sebab kami tak nampak.. 
Guru: Bagus.. Kamu pandai.. (dalam hati dia, gembira la dapat brainwash murid tuh) 

Tiba tiba, sorang murid bijak(peep) angkat tangan.. Dia meminta peluang memberikan contoh pulak.. Lalu guru tu pun benarkan.. Berikut adalah conversation mereka.. 

Murid bijak: Kawan kawan.. Manusia ada otak tak..?? 
Murid: ada.. 
Murid bijak: Cuba tengok cikgu.. dia ada otak tak..?? 
Murid: takde.. 
Murid bijak: kenapa..?? 
Murid: sebab kami tak nampak.. 
Murid bijak: Jadi cikgu takde otak la kan..?? 
Murid: Betul... Cikgu takde otak sebab kami tak nampak otak cikgu.. 
Guru: grrrrrrr..........


By Ayie

Tuesday, May 3, 2011

Izyan Masri First Random Giveaway grrrrr

Assalamualaikum...
name gambor ni 'abc' waktu aku cilok..:p

grrrr... 1st time aku join GA nih, kalo bertuah mmg tros mng, tp jgn jadi cam cine haram lak yg dok pakai quran buat sembah tok pekong dorang ntok mng no. ekor, toi dak? hahah.. anyway, nk cite cket pasal ustazah yg menepek kat blog ni, hehe, beliau ni digelar Angelina Jolie kott.. tp bibiaq dia x cukop besa la aku rase, heheh, tp xpe, sape2 pon die, makhluk ALLAH mmg ttp cantik.. :)

kenape ko kene join blog die?? kalo ntok minah tudung, dia ni mmg tokan tudung la, ape pesen ntah skang ni ustazah2 ni tgh dok sebok pakai, ops bukan stakat tudung, mcm2 lagi la sng cite.. haha,  polower die, x la ramai mane, tp cukop ntok memuatkan padang bola sepak kt dpn umah aku.. heheh..ceh2, xde la, riban2 kot.. mengikut perkiraan math aku yg dpt A++ dlm spm arituh.. ade la dlm 2o kali gande aku punyer.. kalo salah tolong betolkan eh.. haha ngarut.. dah la, xde mende da kot yg aku nk tulis, so aku tag la 2 org mamat nepal ni supaye dorang join gak GA ni ehh.. 

AFIQ GHANI a.k.a AXL(hahahahaaha) 
ESAN KUNYIT(pakar politik malaysia, harharhar)
PEQAKLOL(saje gua tag skali sbb minah ni suke join mende2 gini, haha)

untuk g lain2, kalo nk join gak., sila lah klik sini. tp jgn lawan tokey doh a, aku nk rase gok brownies sekotok tuhh..haha, harapan a nk mng, tp xpe, kubor cine dkt je... x sampai lime minit aku boleh p..gagagagga...

Eii comeynye..hahaha
grrrr.... comei minah ni sbnrnye.. mcm cupcake harharhar..


Monday, May 2, 2011

Penggunting Rambut n Customernye yg Kacak

Assalamualaikum semua..

gua pening kepale lah tgh buat cupcake nihh.. Jemput bace n hayati dehh.. :)




















komik ni mmg sgt bagos ntok di share.. n ni bukan aku yg buat.... click here for the original link.. bye.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...