Tuesday, April 26, 2011

Ben Ashaari Kenang Masa Sekolah! wooooot!!

Assalamualaikum..
Ni dia Ben Ashaari, :)


harini, aku nk join segmen abang hensem ben ashaari ni la ye.. jgn marah eh..
nak cerite pasal pengalaman zaman sekolah yg manis or pahit, so better pilih yg manis, yg pahit tu buang jaoh2 la..

ummmm, zaman sekolah aku.. sejak darjah 4, aku da mule tolong mak aku berniaga.. start ngan muffin, then sandwich telor, pastu aku sndiri jadi tauke kedai gula2 n aiskrim kat rumah, tp at last dpt gak 5A hahaha..

masok sekolah menengah, aku tetap gak ngan bisnes gula2 tuhh..beli gula2 kat kedai flat dekat ngan rumah dgn harge seposen, then jual balik kt sekolah ngan harge 2osen.. untung besau gak la kirenye, haha.. aku berniaga ni bukannye sebab aku ni org miskin tegar ke atau pon memerlukan duit sangat but actually aku mmg minat berniaga ni dr kecik lagi.. n now cita2 aku mmg nk jadi businessman, tp dlm bidang engineering la kan..haha, x gtu wan cekang??

hasil dr bisnes yg aku buat tu mmg agak byk, tp aku sendiri pon x ingat n tau berape.. yg aku tau, aku dpt beli enset baru sendiri waktu aku form2..hehe, smart gak la enset samsung mende ntah.. sampai la ke form 4, aku berniaga kat budak2 sekolah tuhh, then bile masok form 5 aku stop la nk blaja.. n now even aku sdg belajar di uia, aku masih berniaga lagi but in holidays je la... right now, aku sedang menunggu masenye ntok bukak kedai dpn sekolah jalan 3 yg dekat dgn rumah aku nih ntok berniage lagi, tp dgn produk yg lebih matang..haha, iatu cupcake n coklat..
Amacam? Sedap x? hehee

13 comments:

umie said...

wah,bestnyer...
i follow...
jom bace kisah saya lak..
http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

IdaNurFieyda said...

sdp tu cup cake ngan coklat..sy hantu cup cake ngan coklat tau..tp xpandai nak wat cup cake (T_T)

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :) http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

sue perbs.. said...

sy pon follow... sedap nye kek tu.. bgus2 meniaga tmbh pndpatan

whitecappuccino said...

wah!! pandai wat bisnes ya

peep said...

@umie da bace da mek..
@ida hantu?? sejak bile hantu boleh nuis ni.. haha
@alya bweeekk.. xnak vote.. haha :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

wah...beznya... dari kecik dah pandai meniaga :)

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

peep said...

@sue mmg bagos..
@capucino x pandai pon..haha
@yaya xbest pon.. wakakaka :p

cik ayin said...

tak join pun segmen ni..sob..sob :(

aNiss :):) said...

wahhh! kecik2 dah pandai berniaga... bagus2...

pissst : nampak sedap je cupcake tu.. belanja aniss SATU =P

NiSha said...

hobi yg bagus.. dn menguntungkan.. hhuhuhuhu

peep said...

@anis nk beli a kak...singgit je se..
@nisha umm, agak a..

Sal Saari said...

zaman sekolah memang byk kenangan pahit manis..
dah follow awk..
jom intai blog akak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...