Thursday, September 15, 2011

Kenape Aku Hilang Selera (pt.1)

Assalamualaikum...

sape layan k-drama? kalo anda perasan dorang slalu hilang selare mkn kan.. marah2 cket je tros hilng selera, so mknn tu kononnye ditinggalkan cam tu je even nmpk sodap oo.. aku pon suke2 jugak nk follow dorang, tp situasi yg buat aku hilang selera bukan la mcm dlm drama tuh..

SITUASI 1


perhatian eh, kalo nk minx rase mknn pon, tolong beradab cket, haha da mcm mak cakp ni... situasi ni mmg best gilak, shilake btol tgn ntah dri mane dtg2 tros baham hahaha.. laen kali tolong basuh tgn sblm nk membaham, pesanan iklas dri penaja iaitu esan .. :)

SITUASI 2


tolong jgn minx air kalau bru lps mkn mknn2 yg berminyak. nanti minyak tu akan melekat pade straw atau muncung cawan, n akn rase kari(kalau bru mkn kari), gulai(klau bru mkn gulai), rendang(kalau bru mkn rendang), mahupun maggi(kalau bru mkn maggi)..
air sirap yg sedap dan manisss akan bertukar perisa menjadi air kari.. so, biar kedeng asalkan air x bertukar perisa. :)

SITUASI 3


jgn bergelak tawa seperti anda sdg menonton maharaja lawak sedangkan anda sebenarnye sdg bhadapan dgn mkanan.. takot nanti nasi2 dlm mulut tuh akn berukar menjadi roket.. :P kalau nasik yg masih elok rupenyer x pe lagi, tp ni kalo yg dah dikunyah bergumpal gumpal dicampur lagi dgn saliva pekat yg bertindak sebagai gam.. mmg fuuuu.. 


esok luse sambong lagi a, aku nk p blaja, ptg ni ade lab practical, doakan kejayaan aku eh :)
jgn lupe like fbfanpage aku.. :)

22 comments:

Rozuan Ismail said...

haha.seriously hilang selera makan.huhu

::contengan hati::)) said...

ahhaha yang frst tu memang serious tak berselera langsung hahaa

budakijaupendek said...

3rd situation agak meloyakann. haha!

nelly said...

memang patut hilang selera ! hahaha

_aLiaHwaFa_ said...

blergh. ini snagat menggelikan. haha

Amy A. said...

ok post ni buat ak xlalu makan satu hari...:p

Umie Artoqiemie said...

kdarama la sangat an? ahah

Yuyu said...

hahaha..x lalu aku nk mmkn pasni

peep said...

@rozuan,contengan,budak,nelly,aliah,yuyu, memang memang memang memang memang memang.. :P
@amy yoko? pose la.. pose 6 da blom..haha :)
@umie ish mesti a k-drama fan ni :)

Terbang Bersamaku said...

err..kalau mcm nie mmg hilang selera...
kebersihan harus di utmakan..hehe..=)

ayuna ayuni.. said...

loya tekak....

tp, cam kelakar ada gak pon.

haha

aiEz said...

hahaha..tp situasi ni memang realiti..hehe

YOUsoF said...

Kehkeh... Nasib baik kawan aku dulu cuma bukak stokin sebelah aku dan 'belanja' haruman yang segar tatkala aku menjamu selera.. ;D




Lagi best kalau nasi tu termasuk dalam gelas pastu kau terminum, terbaik lah! hahah

Taufiq Tiramisu said...

sial. memang pengotor. hahahahaha. tak lalu aku nak makan.

anyway, bw here. hehehehe. salam sahabat ;)

New Entry : 5 Website Dan Blog Yang Cool Habes

Ezad Skytech said...

memang hilang selera la kalau jadi macam tu..heee~

peep said...

@terbang,ezad, btol3x..
@aiez a'ah la realiti la ni, bukan tipu punya :P
@yousuf ergh tu pon tbaik gak tuhh.. :P
@taufiq oit aku pembersih kot.. bdk2 bilik ni yg pengotor, haha

Khadijah Nas said...

itu nama nya no manners :)

Taufiq Tiramisu said...

aku tak kata kau pun. hahahaha. budak2 bilik kau la tu. heheheh

New Entry : Setiap Orang Mesti Ada Yang Tersayang.

Afiqa Dayana said...

hahaha, sadis betol kalau kena macam ni..

Azura Banyak Cakap said...

Hahahaha, aduhhhh nak muntah pun ada kalau jumpa kawan mcm tu. :D

fasha said...

geli geli geliii

Aesya Zealous said...

pengotoq gila!! waaaaaaa hiang selera makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...