Saturday, April 2, 2011

[Tutorial] Download as Premium

Assalamualaikum

aku akan share sedikit ilmu yg agak bergune untuk korang k.. ilmu ni turun temurun moyang aku sbnrnye, kpd yg da tahu mende ni, jgn kecoh2 sgt sbb nanti ia akan merugikan anda sendiri..hehe, maklomla kalo traffic tinggi, nanti jem la kan...
sape kt sini yg x pernah berkeinginan nk download ape2 file ke drpd megaupload ke, rapidshare ke, hotfile ke or mcm2 lagi, x perlu la bace kisah selanjotnye.. tp kalo kome sume nk download file2 drama korea tu dgn cepat, same seperti kelajuan yg premium user dpt pakai, mudah saje carenye... ok, aku akan terang menggunakan gmbar la, biaq mudah sikit na..hahaha


CARA PERTAMA


1. carik file yg korang nk download tuh.. n bile ko da dapat linknye sebagai contoh;

http://www.filesonic.com/file/2633917981/Red.White.and.Blue.2010.x264-R17s.inc.part01.rar

2. copy je link tersebut n paste kn kt dlm web http://fsc.gr0wl.com

3. n then ko tunggu la dlm 2-3 minit, then ko boleh download dgn kelajuan maksimum.. ::)

sume jenis filesharing boleh pakai. rapidshare, megaupload, hotfile, wupload pon boleyyy.. :)

CARA KEDUA(cara ni agak lembab cket)

1. carik lu file yg korang nk download di rapidshare ke ape ke, n then tunggu waiting time yg dalam 45 saat or 20 saat tu habis dulu.. pastu right click kt regular download tu, copy link adress..


2. paste tkn link adress tu kt bar seperti gambar dibawah n then click download.. file korang akan didownload dulu ke database web tuh, n then lepas tuh, dlm 2-3 minit, korang da oleh download file tu ke pc korang pulak.. kelajuan nye, x payah ckp la.. kalo kt umah aku, 3ookb/s la kebiasannye, tu pon pakai streamyx 2mb/s. kalo umah korang pakai yg lagi tinggi punye plan, lagi laju la jawabnye. n ianye ade resume capabiliy, so kalo ko terputus tenet ke hape ke, dgn idm korang leh sambong balek download tuh. hehe.. ok, thats all.. hopefully mende ni dpt bantu korang download cite korea, then nanti share la ngan aku k..haha


7 comments:

Peqaxlol ;DD said...

mane link peep?

peep said...

link dia goodlech.com la.. x nmpk ke? haha

Aqila Safuan said...

THANKS FOR SHARING THIS GREAT THINGS!

AND minat wgm gohumaa??
SAYAAAAAAAAAAA PUNN!!
OH GOD. GILA GILA GILA SEDIHKANNN!!
HUAAA : (( DIORG SWEET GILA!

peep said...

Mmg sedeyh lagi2 bile dgr balek lagu banmal tuhh.. Cam pompuan lak aku ni haha.. Camne jadi x try download pakai care kt atas tuhh?

Anonymous said...

lepas siap download,nak cari fail tu kat ne ea?

peep said...

carik file tu kt tmpt yg biase save ntok download file lah.. cume dpn nme file tu die akn tukar cket, based on web ape yg ko pakai ntok donlod.. contoh perfectleech.com, so nme file tu kt dpn die mesti ade perfectleech[namafile]

Terbelog said...

kalo line slow sama gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...