Saturday, April 30, 2011

Ep. Terakhir; Pak Jem Menemui Ajalnye.. huhu~

Assalamualaikum..

Satu hari ni, setelah pak Jem berumur lingkungan 60an, dia pon p lepak kt warung pak potat.. seperti kebiasaannye, keje pak jem ni nganjing je la kt customer2 warung tuh.. tuptaptuptap, die jupe ngan sorang stranger nih.. kebetulan ade air teh tarik atas meja mamat tuh, pak jem pon ape lagi, die bahang a air teh tuhh... tiba2, si mamat ni menangis dgn teresak-esak... pak jem terkejut gak la.. then die pon cakap la kat mamat tuh...

pak jem: ala mat, sorry la... pakcik saje je gurau, ni nanti pak cik order yg baru bagi kaw2 punye k..
mamat: x, bukan gitu pakcik(sambil teresak-esak).. sbnrnye harini adalah hari yg paling malang buat saye.. da la pagi tadi saya bangun lambat, so saye lewat ke ofis. pastu kene buang kerje..huhu, but then, bile saye nk balek umah, kete saye lak hilang kene curi... polis kate mmg susah nk carik kete hilang kat area nihh.. bile saye balek rumah naek teksi, saye tertinggal lak wallet n beg saye dlm teksi tu.. hwahwahwahwa...
pak jem: ala mat, rilek la.... pakcik boleh tolong kamu ni...
mamat: nk tolong apenye pakcik, pakcik tau x bile saye nk telan racun dlm air teh tuh takdi, pak cik lak yg dtg sini nelannye..aduih.....
pak jem: !@#$%

begitulah berakhirnye kisah kehidupan pak jem.. aku harap korang enjoy dgn siri2 yg lain sebelum ni.. haha, okla. jom usha gamba2 pak jem dr mude ke tue ok..huhu~


credit to axl atas gambar yg market nihh

Pak jem di zaman kegemilangannye

pak jem semakin menuju ke zaman emas

2-3 minggu sebelum menemui ajal.. masih bakhil, seperti biase, hehe :)

demm.. da habis crite nih.. hope korang terhibur.. bye Assalamualaikum..

p/s: kalo rase ade siri g x bace lagi, click sini ok. komen a sepatah due..hehe :)




5 comments:

kasturi said...

sedihnya..x kan dah abiz kut..sob3

peep said...

haha, habeh a .. letih da aku ni. woit, aku kt penang nihh.. haha, kt equatorial, hang mana??? haha

zacky ~786~ said...

haduhh ~ sia2 jerr mati.. huhu

apik pehe said...

hha..tak pasal2 minom racon

kau kesah ke?? said...

wah citer pak jem ko best tapi dah abis dah. nanti aku baca post lama dia.!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...