Thursday, April 28, 2011

Pak Jem Haji Bakhil, harharhar

Assalamualaikum

Pak Jem Haji Bakhil :)

pak Jem ni, kerana kekayaannye melimpah ruah, so byk la pesatuan n organisasi yg dtg minx derma ngan die nih.. pada suatu hari ni, persatuan penduduk kt kawasan rumah pak jem pon buatla sedikit research pasal income pak jem ni dgn harapan nk minx la sedikit sumbangan dri die...so, setelah selesai, person in charge(pic) pon dtg la menjenguk si pak jem nihh..hehe

pic: Assalamualaikum orang kaya pak jem!!
pak jem: walaikumussalam... ape hajat dtg tghari celik ni mat?
pic: oh, saye ni dr persatuan penduduk kampung ayam serama nihh.. hajatnye saye dtg ni nk minx sedikit derma dri encik jem nih.. kami da buat research yg pak jem ni mendapat income sebanyak RM1,759,999.92 hujung tahun lepas kan, tp xde rekod menunjukkan pak jem telah menderma even sesen pon kpd mane2 organisasi.. so, kami harap pak jem dpt la menyumbang sikit kpd masyarakat...hehe:)
pak jem: oh, macamtu pulak eh.. abestu, ko ade research x pasal kematian mak aku, yg mane bil hospital die pon melebihi gaji aku dlm sebulan?
pic: ummm, xde la plak..
pak jem: n adik aku yg baru meninggal, die tinggalkan anak2 3 orang tanpa duit sesen haram pon, ade ko research ke mende nihh??
pic: alamak sorry la pak jem, saye x terresearch la plak pasal mende nihh... xpelah kalau macam tuh...
pak jem mencelah: so, kat dorang pon sesen aku x bagi, ko rase aku nk bagi ke kt ko?haha :)

pengajaran: jgn jadi haji bakhil cam pak jem ye.. haha:)
best layan lagu ni pepagi.. rase cam nk melompat je, hahah

3 comments:

pena said...

haha..

bakhil sungguh..

peep said...

Ummm...:)

alif ibnu daud said...

terbaek la peep...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...