Sunday, April 17, 2011

Pak Jem Pergi Berjoli



Assalamualaikum n Hello.
harini ak ingin kongsikan kesah Pak Jem yg pergi joli ngan kwn2 nye.
pade suatu hari yg dingin n tenteram, pak jem telah diajak oleh geng2 nye iaitu ami, ali dan abu p berjoli di bandar Melake. even pak jem da berumur 62 tahon, die ttp berjiwe mude n telah mengikut geng2 nye itu..
mereka ni p ke Melaka dari Bandar Baru Bangi. tp yg best nye, dorang ni xnk keluarkan sesen pon utk bayar tol. kerete yg dipandu oleh abu memecut di jln kampong dgn kelajuan 123km/h constant. sampai di persimpangan ber trafific light, kelihatan traffic light berwarne merah.
abu si drebar ni dgn selambenye memecut tanpe menghiraukan lampu merah tu. apelagi, menjerit la si Pak Jem ni. " hoi mat, ak ni mude lagi ni, xnk mati lagi. ko x nmpak ke lampu merah xdi tuh??!!" si abu ni pon jawab " ala, ilek la, bapak aku racing kot.. die selalu je langgar traffic light merah"



selang bbrpe km, kerete dorang tiba lagi di sebuah traffic light yg berwarna merah jugak..haha, tanpe segan si api ni memecut mcm haram. this time pak jem da cam x thn gila la. "lagi skali ko buat camtu abu, aku bakar gak ko kekgi!!!" abu pon jwb, " ko ilek je la jem oii, bapak aku selalu buat la." sampai di satu lagi traffic light, secare tiba-tiba si abu ni stop kerete sampai berbunyik "skreeeetttttttttt" kt tayar kerete tuh.. pak jem pon gelabah x pasal2 la.
" Hoi mat abu, ko ni gile ke sawan babi?! lampu merah ko pecot tp bile lampu hijau ko berenti plak"
nak tau ape si abu ni jawab....."aku sbnrnye takot bapak aku lalu jalan yg lagi satu lagi...;(("

Pak Jem:!@#$%. ini sudah melampau, bak sini a biar aku bawak. grrrr..
akhirnye, setelah 12 jam perjalanan, kerete yg dibawak dgn kelajuan 12km/h oleh pak jem selamat sampai di Melaka. mereka pon bergembira melihat suasana kedai2 yg da tutup di tgh malam bute itu..haha

1 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...