Saturday, July 2, 2011

BERSIH versi Fuuuuuu... :P

Assalamualaikum...

    minggu dpn sabtu yakni seminggu dari skrg akan diadakan perhimpunan bersih, tp perhimunan ni disekat dgn keras gegile oleh pihak polis raja malaysia.. sampaikan sape2 yg pakai baju bercop bersih je, teros ditahan even xde akta pon yg digune pakai oleh mereka. tp xpe, rakyat malaysia pon ramai yg x sokong ngan perhimpunan ni aku tgk.. tp, kalo konsert2 melibatkan artis2 luar negara yg seksi meksi ke, gay ke, slambe je mereke2 ni layankan.. kononnye dpt menigkatkan ekonomi negara la tp tgk la moral langsong xde, last2 otakn minda kite sendiri yg rosak.... tp bile sebut perhimpunan bersih ni akan mengkucarkacikan negara, ceh sume x nak.. sedangkan BERSIH ni nk dijalankan secara aman kot.. xyah la dok percaye kt media2 tuh, mcm korang x tau mereka2 tu mengarut je.. haha, mengampu kuat. seolah olah pembangkang semuanya perangai sial tp kerajaan adalah daebak! ramai yg kate asal x hantar je memorandum tuh, xyah nk berdemo, tp ade ke yg nk amek tindakan hanye bile memo2 dihantar ke SPR? buat x tau adela.. umm...
(penulis artikel (ke?) ini dirahsiakan.. :)) 

best la bace komen2 warge marhaen terhadap isu ni di facebook.. 




sila lah condemn yg mane salah..

19 comments:

alif ibnu daud said...

hahaha...mcm lol jer..... but nice msj there

el-janna said...

keh3555

aQimie Ceplos said...

hahah! sempoi la bro ;)

Miziey said...

pakai baju kuning jer kena tangkap, ini rasis kepada kaler nih.. hehe..

~hAKim ZaiLAn~ said...

aku baru dapat belt kuning tempur tanpa senjata..xleh pakai ke?hahaha..

Sunah Sakura said...

itu lerrr...media tu lebih2...

peep said...

@alep pe g lol? :0
@hakim boleh2.. haha :P

fadh leyanie said...

hahak..digi bersamamu pun kna tangkap..:P

vampire's lovex said...

betol jugak bnda2 ni..tp aku mcm sokong kot bersih ni. kbai :P

Azzah said...

ha ha,selalu jadi ahli rumah kuning masa sekolah

Sexy Ladies Collection said...

LOL! This is one heck of a funny comic strip! Keep it up!

SpaQue said...

Perlu ke BERSIh ni?? Huru hara negara..2-2 nk tnjuk hebat..las2 aku lyn copa america lg syok

Entri bes kat sini Copa America 2011 | Jadual Penuh Kejohanan"

aidahassan said...

HAHAHA. i wanna laugh hysterically. adek siap cakap, " mak buang semua baju kuning, bahaya. "

alif haris said...

pengotor r dorang nih ..
pakai baju bersih pn kene tagkap .. boring betul .. huhu

Faraa Eiman's said...

haha , yg last tu kabot ! xD

dhiera said...

LOL...mcm ni tak boleh pakai baju warna kuning la~

SeliParptus said...

hahaha....aku suker enrty ko pasal BERSIH neh...gara gara ketakutan kerajaan...abeh perkara yang berwarna kuning di tangkap...adoiii...sempitnyer pemikiran....jgn Raja pon di angkut sudah...hahaha....gud job sedara...

beLLa said...

haha! terbaek! weh, kat ampang ada ZON BERSIH ouh. agak2 kena saman tak diri kat situ? lol

ummi auni&aufa :) said...

alamak...kot2 nanti nak shopping that time, tetiba terpakai baju kuning pun kene tangkap ke...hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...