Friday, March 18, 2011

Mai Kenal Personaliti Anda :)





Assalamualaikum w.b.t
harini prof peep akan membuat ujikaji kpd ente sume,hurrmmm mengenai personaliti..haha, snang je, cube pilih panggelan yg korang biase panggel kpd mak bapak korang..

1. IBU BAPA
2. AYAH EMAK
3. DADDY MUMMY
4. APPA, OMMA
5. ABI UMMI
6. PAPA MAMA
7. AYAHANDA BONDA
8. AYOH MOK
9. HABIB( BAK KATE WAN)
10. lain lain

ok.. sila pilih nombor brape yg anda gunakan ntok memanggil mak bapak... lepaih dah pilih, scroll ke bawah ntok mengetahui personaliti diri anda(berdasarkan prof fadhilah kamtumi haha)
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
1. kamu ni merupekan seorang yg sgt lurus mcm ariffin kwn aku kt surau.. bayangkan seorang anak memanggil bapaknye "bapa..ooo bapa, ibu panggil nihh...." ataupon kalau bpk nye sakit ke "bapa!! jgn tinggalakan kami bapa!! kami sayang bapa!" haha, so anda dok dlm kategori lurus bendol..kecuali kalau ko panggel bapa ko bapak.. tambahan huruf 'K' membuatkan anda kelihatan seperti seorang yg normal..

2. ayah adalah panggilan yg agak common bg prof peep.. tp kalo ko panggel mak ko emak.. i mean ade tmbhan 'E', pon layak dikategorikan sebagai seorang yg lurus... cube sebut perbualan ini... "emak..ooo emak, kemana ko pergi ya emak.. ayah panggel nihh..."terase sedikit kebakuan disitu...

3. wah2, kalo cam ni ini ko panggel mereka, ko layak digelar mat salleh or minah salleh..x tipu.. dan personaliti korang.. sukekan makanan barat cam chicken chop or lamb chop.. n korang suke mkn kat mama chop papa grill...umm lazatnye!


4. korang ni for sure peminat tegar crite korea... len kali kalo nk panggel aku.. panggel peep-oppa k..haha. act, aku pon layan gaak cite korea nihh.. so kalo korang ade tgk cite2 yg best2, tolong bgtau aku k.. jgn bagi yg sad ending cam snow queen dah le.. aku xde budget nk beli tisu la...

sedehnyerr kim bo ra..:((

5. alhamdulillah, korang ni hidop dlm keluarge yg bahagie insyaALLAH... sebab, korang panggel abi wa ummi...bahase arab tuhh..

6. umm, yg ini agak pelik sikit.. anda ni mungkin seorang penggemar nasyid.. kenape?? sebab anda mesti biase dgr lagu mama papa mirwana.. kalo anda x pernah dgr.. abaikan ujikaji ni.. sebab ko mungkin kene buat ujikaji len dgn prof fadhilah kamsah..

7. haha, ko ni mesti berketurunan pior melayu..."ayahanda oo ayahanda, anakanda nak makan boleh x ayahanda??" korang ni mesti suke membazer mase, sebab tahukah anda perkataan 'anda' kt belakang tu kalo ko panggel mak bapak korang 1oo kali sebulan..kalo diikutkan perkiraan aku, akan mengambil mase korang sebanyak 24jam dlm sebulan.. so, berhentilah drpd meneruskan panggelan tu.. lepas ni panggel pak ngan mak je k...

8. personaliti korang amat baik.. segale yg bagos2 ade kat korang...sebab aku pon panggel mak ayah aku macam ni...hehe, mungkin korang org terengganu kott.. anyway.. tahniah!!!

9. kalo panggel mereka habib.. ko taye wan cekang ape personaliti korang.. die lebih mengetahui.. nak contact wan cekang bukak google.com then search wan cekang.. tukar dr web ke image.. or yg pertame dlm gambo tu la wan cekang..haha

10. kalo sume yg atas xdi ko x pernah panggel, bgtau aku ape ko panggel mereka, then aku akan bgtau ape personaliti korang yg sebebnarnye k..

OK, HAMBE NK P LAYAN DREAMHIGH LU..BYE!!

14 comments:

insan92 said...

hahahaa...ko nengok snow queen ka..???
best beb citer tue...!!

khairiyah said...

haha..lawok la prof neh. saye yg no 2 tu ha..xkesah la lurus ke bengkok ke..dah tu yg lidah ni terbiasa panggil..kang tukar mummy daddy dorang wat tatau lak kang..hehek. ^^

nice entry anyway !! ;D

Anonymous said...

aku pnggil abah..pe cer??

peep said...

@alep huhu sedeyh siot cite tuhh...
@khairiyah so ko da mengaku la yg kome ni seorang yg lurus..baguih la tuh boleh jadi geng aripin.. Nk kenal aripin search sndri kt googlt image..haha
@anon kalo panggel abah hang ni seorang yg menggelabah n bajet...camna, ok dak?

Anonymous said...

siot ja budah nie..haha..kawan aku panggil ayah dia habiz..aku bgtaw je la...hahaha

peep said...

pe ko mepek ni anon?? tulis je la name ko tuh wan cekang..kan senang hahaha

Anonymous said...

aku pnggil baba . and omek .

peep said...

Kalo panggel baba n omek maksodnye ko ni bukan org melayu...ko ni berketurunan baba n nona..bukan nyonya hahaha... Kalo nk jadi org melayu,ko kene tuka panggelan tu kpd ayahanda bonda k...

Anonymous said...

Owh mAseh

hafifizainal said...

kalu ummi dengan abah ?

peep said...

ala.. maksodnye ko ni org melayu yg dudok kat arab..btol x? haha

hafifizainal said...

betol2 , atok aku org arab, so apa jawapannya? Haha!

The Islamic Thinker said...

Salam....adeh...suka2 hati je prof ni buat statemnt @ report sendiri..buat ujikaji kat mana tu prof? heh3

peep said...

Fafau- maksodnye ko memiliki wajah yg kacak n hidong yg mancong... Muke ko putih seperti salji hehehe..
TIT- kajian nih da lame da tp bru nk hebohkan... Anyway, kebanyakannye mmg tepat la kott.. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...