Saturday, January 22, 2011

Teka Tekok Wan Cekang!!!

Assalamualaikum...

sedang aku be relax2 kt umah ni, sambel layan cite hindustan, tiba2 wan si cekang muncul bagai kan cekang-man kt facebook..haha, katenye rindu nk bace post2 baru kt blog..haha, n beliau juge mengaku tlh mnjadi follower aku yg setie..haha thanks wan cekang kang..:p tp wan , nk wat camne en, aku tgh sebok kt umah ni.. tgh siapkan tuto math.. tp xpe a, demi follower aku yg paleng setie, aku sanggup menghabeskan mase menaip.. ( jgn lupe upah 2inggit..)

aku membelek2 laptop yg diwariskan drpd mak aku..(beliau beli laptop baru la..), akiu terjumpe satu file bertajok teka tekok untuk student.. maklomla, my mother is a teacher..hehe, dan stlh mencube bbrp soklan, aku dapati ade soklan yg aku x dpt jawab la... aku try gak nak cari answer nye, tp katenye, "Please refer to Wan Cekang for answer!!".. huh, aku pon tepakse la buat entry ni n berharap korang boleh membantu aku jwb soklan nye.. ok2, soklan2 nye ade bwh ni.. cube try jwb..kehkehkehkeh... jawapan akan diberi kemudian, wan cekang jgn lupe ehh jwpn nye.



1. Kenapa kecantikan lebih penting bagi seorang perempuan dibandingkan dengan kepandaiannya?yeke soklan ni? aku kurang setuju a.. ceh3..tp ntahle..try jawab :)

2. Kenapa di tepi rel kereta api diubuh batu kerikil?

3. Ada
seorang pompuan yang sarat mengandung dan da nak bersalin, then suami dia bawa isteri tu ke hospital. Dia lalu kat ladang kopi n lombong bijih timah. Lepas anak dia lahir, dorang ubuh name anaknye Fatimah. Kenapa ?

4. Haiwan ape yang berkaki 3?

5. Haiwan apekah yang paling kuang hajo?

6. Kenapa siput babi jalan lambat? adakah kerana perangai die macam **** atau ade sebab laen???~..~

ok.. try a jwb lu soklan ni.. aku nk bercuti kt umah ni.. sebok je..hahahaha..just4fun k..



7 comments:

Anonymous said...

jawapannya:

1.peep cekang
2.peep pop
3.peep rahhh
4.peep weettt
5.peep lol
6.peep...ace no war


hahahahaha.........

peep said...

salah skali... xpe2.. cube lagi.. jgn putus ase hehehe

Anonymous said...

1.pompuan mmg malu klu org komen dia x cantik tp x malu klu org ckp dia kureng bijak...
2.letak kerikil utk elak tergelincir...
3.FArm(ladang)+TIMAH=FATIMAH...
4.haiwan 3 kaki...hhahah
5.better paan jwb...
6.sbb klu da org yg da sakit jantung tgk siput babi yg jalan laju...x ka dia terkejut & then masuk "rumah merah" trus..haha

peep said...

@anonymous anda btol 0 drpd 6 soklan..haha, xpe la mungkin soklan ni agak susah ehh... InsyaAllah nanti aku akan bgtau jwpn yg sbnr... Tp kene tunggu blk uia dulu nk tanye wan cekang..haha:))

Adhaa said...

jawapan no3 = sebab anak pompuan.. kalo ana laki x kan nak letak name Fatimah plak kot..kwang3x..

Adhaa said...

jawapan no5 = kutu..sebab kuang memang kuang ajo men pijak2 kepala kita..kuang ajo btol..

peep said...

@adhaa btol! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...