Monday, January 24, 2011

Jawapan Teka Tekok Wan Cekang!!!


Assalamualaikum..
kepade yg blom jwb lagi soklan teka tekok sile terbang ke link ini..

so, first skali aku nk ucapkan thanks kpd wan cekang yg telah menjawab soalan teka tekok dgn tepat skali.. dan kpd lagi 2oo jawpan laen yg diberi, ( aku terdelete sume komen, siyes tipu..haha) walaupon xde yg btol... tp xpe, laen kali cube lagi..hahaha.. anyway, ni la jwpn yg sebenarnye..

1. Kenapa kecantikan lebih penting bagi seorang perempuan dibandingkan dengan kepandaiannya?
jawapan: sebab lelaki yg x pandai lebih banyak nk dibandingkan dgn lelaki yg bute..harharharhar..

2. Kenapa di tepi rel kereta api diubuh batu kerikil?
jawapan: sebab kalo diubuh nye goreng pisang ke nasi lomak ke kompem hilang kene bahang..x lawak pon kan..huh :(

3. Ada seorang pompuan yang sarat mengandung dan da nak bersalin, then suami dia bawa isteri tu ke hospital. Dia lalu kat ladang kopi n lombong bijih timah. Lepas anak dia lahir, dorang ubuh name anaknye Fatimah. Kenapa ?
jawapan: sebab anaknye tu perempuan.. kalo laki xkan nk ubuh Fatimah, ubuh la atan ke pa'an ke..

4.Haiwan ape yang berkaki 3?
jawapan: kude yg tempang.. kalo x puas hati tanye pa'an sb die yg buat teka teki nihh..haha

5. Haiwan apekah yang paling kuang hajo?
jawapan: kutu la sbb die asyek dok pijok kepale orang je..hahahaha

6. Kenapa siput babi jalan lambat?
jawapan: dah ALLAH ciptekan die camtu ko nk ape lagi..tp kalo diikotkan jawapan yg wan cekang bagi.. ianye adalah kerane si siput babi ni dok memikir samade die nih siput ke babi??? ha ha ha
Gary Comel

OK, so tu la jawapan soalan2 teka tekok wan cekang!!! thanks wan kerane telah memberi inspirasi kpd aku.. sape wan cekang ni ekk??? aku pon xtau kott..exam lagi 2 minggu, nak p blaja la pulak kot, so, mungkin akan jarang update blog ni tp blogwalking still kene jalan.. nk tambah ilmu la katekan..k a bye!!

5 comments:

Anonymous said...

not fun at all...

Anonymous said...

pling cibai dlm dunia!!

peep said...

thanks for the compliment...hahahahaha

Fasha ;DD said...

haha mengong. aku ade teka teki logik cket. lau dpt jwb, hit kat shoutbox aku. hehe berbunyi :

dalam satu pertandingan lari kat sebuah skola, sorg budak skola ni memecut pelari yang sekarang di tempat kedua. persoalan : Di tempat keberapakah budak yang lari tu sekarang?
:P

peep said...

tmpt ke-2 la minah oi.. ni la soklan budak2 namenye..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...