Tuesday, January 4, 2011

Maling malingan(just4fun)

Assalamualaikum...
skang ni tgh brade di dlm lab computer tp bosan seh.. so, aku pon jljn2 kt u-tube kebetulan tenet laju lak..hehe, anyway, ini la berite yg aku buat ntok menghiburkan hati korang..kononnye a.. tp kalo korang terase minx maap la ye sbb mende ni xde kaitan antara yg hidop n mati..haha anyway, enjoy..jap2, ni berite tv4 k..

BERITA TERGEMPAR!!!
Persatuan Anti-maling Indonesia memfailkan saman terhadap semua negara pengguna bahasa Inggeris atas tuduhan meniru perkataan yg terbit drpd bahasa asli Indonesia..(maling la kirenye,haha). perkataan yg dimaksudkan ialah 'LOL' yg diklaim berasal dR perkataan 'trololol'. sebuah video yg diupload ke laman yotube menjadi bukti kukuh pendakwa.





penyanyi dlm video diatas dipercayai merupakan kacukan indonesia-britain bername Cristian Gonzales(bkn pemain bola tu ehh..haha) dan video tersebut sudah pun wujud sejak 1900.. Presiden Anti-maling, Pamungkas Soriadi berkata," orang putih memang aja maling. mereka telah mengambil kata LOL (laugh out loud) dari kata trololol karena gelak pecah perut setelah melihat video tersebut."

cet3.. ok2, kpd orang indonesia, please dont take it serious.. ini hanye gurauan semate.
mesti x lwk kan?? so, bye la..:(

2 comments:

Anonymous said...

mcm ko la bro...haha

peep said...

yeke?? bukan cam wan cekang ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...