Sunday, October 16, 2011

Baby2 :0

Assalamualaikum...


















n macam2 lagi tmpt2 yg lain.. sebagai peringatan kpd kite2 yg x pernah menghadapi situasi nih, jom kite jauhi dr mendekati zina.. peace no war :) jom klik bwh ni, mcm2 artikel ade boh.. 


p/s: asal mende2 widget tpi2 nih  byk entry lucah? xley pakai a camni.. mendekatkan diri dgn zina. boleh buang ke entry yg kite x suke, ha admin busuk?
    

16 comments:

Zaid Huda said...

good post. semoga makin kuat hati nak menahan dugaan dunia masa ni

apo apo entah said...

baby 2..haha

Arif Aiman said...

Raudhatus sakinah mmg cantik cara diorang ajk rmaja2 jauhi zina.. tp syg, kbnyakan rmja yg ikut program abjz tuh,, kesan sekejap ja, phtu lupa balek..

smuanya,, berbalik kepada diri sendiri kn,, nk ubah or tak..

Ana Farhana said...

sedih bce kisah2 mcm ni.. mtk di jauhkn lah. amin :)

FA said...

wah nice post ni.. memberikan kesedaran..:)

Blueice Butterfly said...

~entry yang menarik...^_^

peep said...

@arif setuju ngan ko :)

アヌム ちゃん said...

truk btul kan yg buang2 baby tu..isk2

Ain Zulaikha said...

haaaa betul tu sedap2 then buang sesuka hati je... haishh

Herlisyatt said...

cool cool :) hihi

InsaAllah jauhi zina

HambaAllah Yang Memakmurkan said...

Salam Arif Aiman,

Memang kami daripada Raudhatus Sakinah (RS) hanya berusaha utk memberikan kesedaran kepada remaja. Tetapi yang akan mengubah diri masing2 adalah diri sendiri. Benar kata Arif. Sebab hati kita ini tidak akan berubah melainkan kita mengubahnya. Raudhatus Sakinah, syaitan, jin, malaikat semuanya tak boleh memaksa manusia mengubah diri melainkan diri sendiri mengubah diri tersebut.

Jadi kita kena sentiasa memohon pada Allah supaya tetapkan hati kita dalam kebenaran.

Wassalam

Bro AO, Jurulatih Raudhatus Sakinah Master Training & Consultancy

peep said...

@Hamba ALLAH, syukran atas komen yg begitu bmakne..:) semoga ALLAH memberi kite sume kekuatan ntok menghindari zina dlm dunia yg penuh dugaaan nihh..

Solihin Zubir said...

cert try campak n sumbat diorg dlm lubang jamban tgok.. apa rasa.. haish..

err.. buang jela widget tu kalau boleh mendekatkan diri ke arah zina.. nk salahkan admin busuk pun xleh.. kna salahkan blogger yg buat entry lucah tu la.. heheh..

salwaismail said...

tu lah kan. dah la berzina satu hal, takkan nak tambah lagi dosa tu dengan membunuh pulak?

Onitsuka_hana said...

hana suka kartun :)

ctk said...

haishhh...ape nak jadi ngan ibu2 muda zaman sekarang..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...