Saturday, November 26, 2011

[Tutorial] Cara Mengetahui Jumlah Blog yg telah difollow :)

Assalamualaikum...

x tau lah ade care laen ke ntok check mende nih.. ni slah satu cara ntok tahu brape byk blog2 dah yg kite dah follow.. :)

1. pergi ke dashbord n tekan view in google reader...



2.tekan trends kt belah kiri tuh hah.



3. subscriptions tu la menunjukkan jumlah blog yg kite follow.. :)



brape ribu blog dah korang follow? tambah blog ni satu lagi la, bru cantik cket nombornye.. :P

p/s: salam maal hijrah n happy birthday to me :)

11 comments:

FarhanahAdzlan said...

bagus folow orang..
tapi pada pendapat saya..saya xdapat nk usha smua blog yg difolow klau dah terlalu bnyak blog difolow..

bagi saya folow dan datang balik itu penting=)

Woofer Storm said...

bnyak gila sy follow,hehe orang je tak nak follow sy..haha takpe,bukan rezeki kan3??

follow sini plak^^

UniMeOw said...

hah,,rini bday ko ke?
epi besday..:)

Lea Isnawi said...

oh. nice infoe =)

peep said...

@unimeow thanks :P

Khuzrin Kamarudin said...

Gambar no 2... Blog sipot.. hahaa... terimas yowww... :)

Bagi aku.. followers tak penting.. sebab banyak setakat followers hunters... Yang penting readers.. tak kisahlah silent readers pun..

Hee. pendapat aku laa..

Izyan Masri said...

MAKK AIIH.KITE DAH FOLLOW BANYAK BLOG ORG LAH PULAK.HAHAHA.TAK SEDAR LANGSUNG

peep said...

@khuzrin blog sipot lah yg aku plg suke bukak..hehe :P
@izyan KITE PON LAH :P

miSs aMaL said...

whoahh...byk jgk blog sy folo..btw tengs bgtau ye..:)

The Real Nurna Azrin (^_^)v said...

tq ^^

thaqibzaki said...

Daripada google reader gak boleh unsubscribe. Boleh pilih blog atau website mana yang betul2 kita minat. Dan juga, tak payah follow pun okay kalau subscribe feed website atau blog dekat google reader. Boleh spesifikasikan juga. Banyak kelebihan kalau guna google reader. Aku dah guna lebih setahun. Cuma subscribe yang betul2 ohsem jaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...