Friday, December 17, 2010

Sweeney Todd

Assalamualaikum..
baru pas tengok cite sweeney todd the demon barber tadi. memang best cite nih, genre musical and horror. sume babak mesti ckp cam nyanyi, n memang penoh ngan aktvt penggal kepale org..haha tp x seterok saw la. dan yg paleng best ialah sbb tgk cerite nih mcam tgk harry potter gak kott sbb snape ngan mamat yg boleh b'tukar jadi tikus tu pon berlakon skali..haha..

tp xpe, aku baru dpt ilham, bukan ilham but aku just ingat satu teka-teki zaman sklh rendah dulu.. original nye teka tekok ni aku dpt dri buku yg bpk aku belikan ntok kakak aku.. tp dlm bi la.. so dulu, kakak aku la g tolong translate kan soklan ni supaye aku paham.. soklan nye simple je, try2 a kalo korang dpt jawab..haha
Dalam sebuah pulau ni, ade lebih kurang 1ooo penduduk( ni ikot suke ati aku je nihh..haha). dan hanye ade 2 orang saje yg reti gunting rambut yakni barber a kirenye.

So, aku namekan dorang barber A n barber B. Barber A nih, rambot die memang smart manakale si B nih, rambot die mmg serabai n x hensem. kalo tgk pade persekitaran kedai lak, kedai si A nih fuhh punye a kemas en.. xde langsong rambot terlekat mane2 bahagian kt kedai dia, but kat kedai si B, berselerak ngan rambot2, dan agak bersepah la..nk dijadikan persoalannye, penduduk2 kt pulau ni ttp p gak kedai si B ntok potong rambot, so based on korang nye beautiful mind, kenape dorang prefer kedai si B walaupon kedai die berselerak n rambot mat B tu pon cam jony lever..

So bgi sesape yg tahu jawapannye, boleh a leave comment kt bwh... nanti aku blanje a seposen.. serious nihh..

3 comments:

Anonymous said...

soalan ko slh la..kt byg last tu salah
ak tau jwpnnye tp da soalan salah nk wat cmne

peep said...

ok2.. da dibetulkan

Hafizatul Sufiah Yaacob said...

suke tengok sweeny todd..ade peter petiggrew(yg jadi tikus),profesor snape (hakim yg jahat).ngan bellatrix lestrenge (Miss LOve)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...