Sunday, April 7, 2013

Kenapa Orang kampung Lagi Wangi dr Orang Bandar?

lukisan da jd buruk gilo



Assalamualaikum... lame gile x buat post kenapa kenapa n kenapa nih.. da setahun kott. rindu rase.. x kisahla, yg penting skang, mesti korang tertanye tanye formula ape yg org kampung buat supaya mereka lebih wangi dri org bandar. so rahsia ni aku akan rungkaikan satu persatu..

  • sabun mandi
orang kampung lebih prefer untuk menggunakan sabun berbau buah buahan(fruitale) manakala org di bandar suka pakai sabun yg berbau ubat(dettol).


  • suhu
suhu di kampung, adakalnya kalau org bandar balik kpg mesti rasa panas nokharom, tp sbnrnye, suhu di kawasan kpg lebih sejuk dari di bandar. tak caye, sila bawa balik thermometer. hal ini menyebabkan bau bauan yg tidak enak lebih kerap untuk dihidu di kawasan bandar berbanding di kawasan kampung.
  • gula-gula
kalau balik kampung, mesti bersepah sepah kuih tradisional yg ada jual. tp, punye la susah nk mencariknye di bandar2. so, org bandar suke sgt la makan gula gula nh, nk bagi basah tekak katenye. antara satu jenis gula gula feveret ialah fruitplus Pink Guava. gula2 nh sbnrnye mirip2 sgt baunye sperti bau 'keti' foreigner di iium nh. x caye cube try imagine bile tgh makan :D

oleh itu, bgi penduduk2 bandar sekalian, contohilah org2 kampung untuk menjadi lebih wangi. say NO to bau keti foreigner.

3 comments:

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

pasal sabun mandi uh , mmg setuju..kalau balik umah kat kampung , mmg guna sabun cap buah la , tapi kalau balik hostel prefer guna dettol..

Anonymous said...

ngarut no satu :p

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi betul jugak tue..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...